Épül a Puskás Aréna

A legendás magyar labdarúgó, Puskás Ferenc április 1-jén lett volna 92 éves, ennek apropóján szervezett bejárást és sajtótájékoztatótt a róla elnevezett Puskás Aránába a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az épülő stadion 67 ezer szurkoló befogadására lesz alkalmas, multifunkcionális aréna lesz, és Európa egyik legmodernebb sportlétesítményének fog számítani. Ebből kifolyólag nemcsak a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseinek lesz elsőrangú házigazdája, de akár Bajnokok Ligája- és Európa Liga döntő megrendezésére is alkalmas lesz. Illetve ami már biztos, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz, hiszen három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt is vendégül láthat.

A 2020-as EB budapesti mérkőzéseinek nagykövete az a Gera Zoltán lesz, aki korábban 97 alkalommal magára ölthette a címeres mezt, jelenleg pedig a magyar válogatott pályaedzőjeként tagja Marco Rossi szövetségi kapitány stábjának. A 2016-os kontinenstorna egyik magyar hőse ugyan sajnálja, hogy játékosként már nem léphet pályára tétmérkőzésen az új arénában, ha minden jól alakul, akkor pályaedzőként részese lehet a hazai európa-bajnoki meccseknek.

A borítókép forrása: MLSZ