Immár hivatalosan is Juan Manuel Barrial a szövetségi kapitány

Megérkezett Budapestre Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki előbb aláírta szerződését az MRSZ-ben, csütörtök délután pedig már Svédország felé vette az irányt csapatával, amely péntektől-vasárnapig háromszor is megmérkőzik a házigazdák válogatottjával Örebro városában.

Az argentin Juan Manuel Barrialt Demeter György, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya ajánlotta a szövetség figyelmébe. A 49 éves szakember másodedzőként tagja volt a londoni olimpián ötödik helyezett argentin férfi válogatott szakmai stábjának is, előtte pedig az U23-as korosztályos nemzeti csapatot irányította. Budapestre érkezésekor, szerződése aláírása után a következőket nyilatkozta az MRSZ honlapjának: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként segíthetem az ország férfi röplabdázásának fejlődését. Várom a közös munkát a magyar szakemberekkel. Bízom benne, hogy a szép hagyományokkal rendelkező válogatottal ismét sikereket tudunk elérni a jövőben.” Barrial klubedzőként hazájában bajnokságot és kupát is nyert. Argentínából először Törökországba szerződött, ahol a Ziraat Bankasi csapatával Török Kupa-győzelmet ünnepelhetett és bajnoki döntőt is játszhatott. Ezután rövid időre visszatért Argentínába, az utóbbi két szezonban pedig az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott. Barrial szerződése a magyar válogatott élén egy évre szól. Az észtországi vb-selejtező tornára, valamint az Európa Liga küzdelmekre készülő magyar férfi válogatott április 27-től Dunaújvárosban edzőtáborozott, első előkészületi találkozóit pedig – még nem teljes kerettel – a svéd válogatott ellen vívja az előttünk álló hétvégén, ezután hazai környezetben is játszik edzőmeccseket a csapat.   Tallinban az olimpiai negyedik Oroszország és a házigazdák mellett Montenegró, Románia és Koszovó lesz majd a mieink ellenfele. Júniusban az Európa Liga ukrajnai és magyarországi fordulója vár a társaságra – az itthoni tornának Nyíregyháza ad otthont június 16. és 18. között. Továbbjutás esetén Dániában fejezi be a válogatott a nyári programot.   **A Svédországba utazó keret tagjai** Feladók: Magyar Bálint, Török Roland, Kecskeméti Péter. Ütők: Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Dávid Zoltán, Bohnicsek Szilveszter. Centerek: Nagy József, Szabó Alpár, Rása Alex, Juhász Péter, Banai Máté. Liberók: Pápai Péter, Gebhardt Áron.  **A szakmai stáb** Csapatvezető: Veres Péter, Stevik Péter. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial. Másodedző: Tomanóczy Tibor. Másodedző-statisztikus: Genaro J. Lopez. Kondicionáló edző: Darabos Balázs. Orvos: dr. Szabó Gábor. Gyúró: Ollé Krisztián. **A válogatott további programja** _Felkészülés a vb-selejtezőre_:

 1. május 5-7., felkészülési mérkőzések – Svédország ellen, Örebro városában
  (kezdési időpontok: pénteken 19, szombaton 17, vasárnap 19 óra)
 2. május 9-11., edzőtábor – Dunaújváros
 3. május 12-14., felkészülési mérkőzések – Dunaújváros
 4. május 17-21., edzőtábor – Dunaújváros
 5. május 22-28., vb-selejtező – Tallin

_Felkészülés az Európa liga mérkőzéseire: _

 1. június 1-7., edzőtábor – Nyíregyháza
 2. június 8-12., Európa Liga 1. forduló – Lviv (Ukrajna)
 3. június 13-15., edzőtábor – Nyíregyháza
 4. június 16-18., Európa Liga 2. forduló – Nyíregyháza 

_Továbbjutás esetén: _ 2017 június 20-29., edzőtábor – Nyíregyháza 2017 június 30– július 2., Európa Liga – Dánia

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.