Rio 2016: Kozák Danuta révén megvan a hetedik aranyérem

A kajakozó Kozák Danuta a női egyesek 500 méteres versenyében megszerezte saját maga második, hazánk hetedik Rio de Janeiro-i bajnoki címét. Ez az olimpiák történetében a 175. magyar aranyérem, és az 500. magyar dobogós helyezés is egyben.

Kozák Danuta már eddig is csúcstartó volt, ő az egyetlen magyar kajakos, aki egyesben, párosban és négyesben is győzni tudott. Mai sikerével pedig immáron négyszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát, ami a szakág hazai történetében szintén egyedülálló. A vasárnap még bélproblémák miatt infúziót kapó versenyző kedden párosban már nyert egy aranyat Szabó Gabriella párjaként, ezúttal egyéniben mérhette össze erejét a legjobbakkal, és magabiztos fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

A női kajakosok mellett további magyar versenyzők is szerepeltek a mai kajak-kanu programban. Közülük a Molnár Péter, Tótka Sándor páros szerepelt legjobban, a kajak kettesek 200 méteres versenyében a negyedik helyen értek célba. Bár egy korábbi világbajnok párosról van szó, pontszerző helyezésük mindenképpen szép eredménynek számít, ugyanis csak az olimpiai előtt röviddel tudták meg, hogy utazhatnak Rioba, mivel beugróként indulhattak az eredetileg erre a távra benevezett, de doppinggyanúba keveredett egység helyén.

A nap krónikájához tartozik még, hogy elkezdődtek az öttusa küzdelmei is. A nőknél Földházi Zsófia és Kovács Sarolta, a férfiaknál Demeter Bence és a londoni olimpián bronzérmet szerző Marosi Ádám képviseli a magyar színeket.

 

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.