Rio 2016: Nem sikerült a döntőbe jutás vízilabdázóinknak

A magyar férfi vízilabda válogatott tegnapi negyeddöntős veresége után már csak a női csapat van versenyben a dobogóért. Sajnos már csak annak legalsó fokáért, az Amerikai Egyesült Államok nemzeti csapata ugyanis jobbnak bizonyult Európa-bajnok együttesünknél.

Az ötkarikás címvédő amerikaiak a mérkőzés elejétől fogva domináltak, mind a négy negyedben több gólt szereztek, mint honfitársaink, így megérdemelten jutottak be a női vízilabda-torna fináléjába. A 14-10-es vereség ugyan egyértelmű meccsnek tűnhet, azonban meg kell jegyezni, hogy az aranyesélyes tengerentúliaknak ez volt eddig a legszorosabb találkozőjuk Rio de Janeiroban. Az USA a döntőben Olaszországgal meccselhet majd, Magyarország pedig az oroszok ellen küzdhet meg a bronzéremért pénteken, magyar idő szerint 16:20-kor.

Szerencsére a vízilabdások veresége ellenére is voltak pozitívumai a napnak, kajak-kenuban a ma az előfutamokban és középdöntőkben vitézkedő négy egység közül hárman is bejutottak a holnapi döntőkbe. Szintén összejött a fináléba jutás Pars Krisztiánnak, a kalapácsvetés címvédője a sérülésekkel teli felkészülése után is a negyedik legnagyobb dobást érte el a selejtezőben.

 

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.