Rio 2016: Kajakosok szállították a hatodik aranyat

**A női kajak 500 méteres versenyszámában a Szabó Gabriella-Kozák Danuta páros aranyérmet szerzett, ezzel a szakág első, Magyarország hatodik aranyérmét szerezték Brazíliában.** Az előjelek nem nekünk kedveztek, a kétszeres londoni bajnok Kozák Danutának az előfutam mellett bélproblémákkal is meg kellett közdenie, tegnap még infúziót kapott, ma pedig már az aranyéremért meccselt. A rajt nem nekünk sikerült a legjobban, a címvédő német páros vezetett az első evezőcsapások után. Féltávnál azonban mág a magyar hajó állt az élen, a lányok magabiztosan vezettek. A táv második felében azonban kicsit érződött az előző napok betegsége, a németek nagyobb fokozatra kapcsolását nem sikerült átvenni, de szerencsére az előnyből megmaradt 51 század, így a magyar egység lett az olimpiai bajnok, a németek a második, a lengyelek a harmadik helyen értek célba. Kozák Danuta a harmadik, Szabó Gabriella a második ötkarikás aranyérmét szerezte.   ![][1] [1]: /media/img/articles/371adc1212eb0fc0bdafa4bec23ad2b8bb8.jpg

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.