Foci Eb: Bombameglepetés! Izland legyőzte Angliát

**Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése, hogy Izland válogatottja 2-1 arányban legyőzte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Angliát.**   A nehezebbik ág leginkább egyértelmű párosításának gondolták Anglia és Izland találkozóját, és sokan irigyelték az angolokat az egyszerű ellenfél miatt. És a meccs úgy is kezdődött, hogy a fenti állítás igaz. Az izlandi kapus, Halldórsson fölösleges szabálytalansága (Sturridge hosszan szöktette magát, és kiment volna a labda) miatt már a meccs elején büntetőhöz jutott Anglia, amit **Wayne Rooney** értékesített, így a 4. percben már vezetett az esélyesebb csapat. Ekkor azt gondolhattuk, hogy érvényesül a papírforma, amit az angolok már a találkozó kezdetétől fogva bizonyítanak. Azonban nem sokáig vezettek a meccsen, mert egy védelmi hiba után **Ragnar Sigurdsson** egyenlíteni tudott. A 18. percben pedig már vezetett is Izland! **Kolbeinn Sightórsson** távoli lövésére kicsit bizonytalanul mozdult Hart, a labda pedig becsorgott a kapuba. A hidegzuhany után az angolok mindent megtettek a fordításért, azonban ez nem sikerült nekik. Izland és Magyarország találkozóján (1–1) a mieink szinte egykapuztak az izlandiak ellen, teljesen beszorították ellenfelüket, az angoloknak ez nem sikerül, nem tudtak ekkora fölényt kiharcolni, és hiába voltak aktívabbak támadásban, a szervezetten védekező izlandi védelmet nem tudták áttörni, így az idei labdarúgó Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozva kiestek a kontinenstornáról. Izland először szerepel Eb-n, így mondani sem kell, hogy ez története legjobb eredménye. A következő fordulóban szintén nem esélyesként lép majd pályára, hiszen a házigazda Franciaország lesz majd az ellenfele. Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson az elveszített mérkőzés után lemondott posztjáról.   Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő **Anglia – Izland 1–2 (1–2)** Nizza, Stade de Nice, 33 901 néző. Vezette: Damir Skomina (Szlovénia) **Anglia:** Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier (Wilshere, a szünetben), Rooney (Rashford, 87.) – Sturridge, Kane, Sterling (Vardy, 60.) **Szövetségi kapitány:** Roy Hodgson **Izland:** Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (E. Bjarnason, 77.), Bödvarsson (Traustason, 89.) **Szövetségi kapitány:** Lars Lagerbäck (svéd) és Heimir Hallgrímsson **Gólszerző:** Rooney (4. perc – tizenegyesből), ill. R. Sigurdsson (6. perc), Sigthórsson (18. perc)   ![][1] [1]: /media/img/articles/343c3759e9d0c22e3a062dd5065c5e96e62.jpg

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.