Foci Eb: Az éjjel véget ért, sima vereség Belgiumtól

Bár reménykedtünk benne, hogy az éjjel soha nem ér véget, a nyolcaddöntőben Belgium megálljt parancsolt Magyarország válogatottjának, a 4-0-s vereség után számunkra véget ért az idei labdarúgó Európa-bajnokság.

 

Nem a magyar, hanem a világranglistán második belga válogatott számított a mérkőzés esélyesének, azonban Magyarország csoportelsőségére sem sokan számítottak, így újabb bravúrra készültünk. Még el sem kezdődött, magyar szempontból máris rosszul kezdődött a találkozó, Kleinheisler László ugyanis megsérült bemelegítés közben, így nem léphetett pályára a meccsen.

A magyar válogatott kicsit megilletődötten kezdett, és szembetűnő volt, hogy ellenfelüknek nagyon gyors játékosai vannak, akik könnyen kerülnek helyzetbe. Szerencsére azonban gyors megiramodásaikból nem született gól. Sajnos egy pontrúgás után viszont igen, De Bruyne szabadrúgását Toby Alderweireld fejelte a magyar kapuba, megelőzve védőinket. A vezetésük birtokában továbbra is támadtak a belgák, Király Gábor azonban több nagy bravúrt bemutatva meccsben tartotta a mieinket. Csapatunk Lovrencsics és Dzsudzsák távoli lövéseivel ugyan veszélyeztetett, de ezek elkerülték Courtois kapuját, így 1-0-s belga előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második játékrészben kicsit felélénkült a magyar támadójáték, több ígéretes akciót is vezettünk, gólt azonban nem tudtunk szerezni. Azonban ellenfelünk sem volt tétlen, nekik is voltak veszélyes helyzeteik, ráadásul ők pontosabban is céloztak, ez lett a vesztünk. A 78. percben a két perccel korábban beállt Michy Batshuayi mattolta Királyt Hazard remek passzának köszönhetően, majd a 80. minutumban a mérkőzés legjobbja, a korábbi gólpasszos Eden Hazard lőtte ki a tizenhatos vonaláról a hosszú alsót. Ezzel sajnos még nem volt vége, ahelyett, hogy szépítettünk volna, a 91. percben a szintén csereként pályára küldött Yannick Ferreira Carrasco talált a kapuba, beállítva a végeredményt.

Belgium 4-0-ra legyőzte Magyarorsz��got, így hazánk labdarúgó válogatottja a legjobb tizenhat között elbúcsúzik a 2016-os Európa-bajnokságtól. Azonban a vereség ellenére sem kell elkeseredettnek lennünk, mert a kontinenstorna bebizonyította, hogy van egy csapatunk, amely ráadásul jó úton jár, fejlődő pályára állt a német szövetségi kapitánynak, Bernd Storcknak (és elődjének, Dárdai Pálnak köszönhetően), és az Eb-n gyűjtött tapasztalatokat felhasználva tovább javulhat, még jobbá válhat ez a társaság, amely a megszerzett csoportelsőség mellett a hazai szurkolók szimpátiáját is magáénak tudhatja.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Magyarország – Belgium 0–4 (0–1)
Toulouse, Stadium Municipal, 38 921 néző. Vezette: Mazsics (Szerbia)

Magyarország: Király G. – Lang, Juhász R. (Böde, 79.), Guzmics, Kádár T. – Nagy Á. – Lovrencsics, Gera Z. (Elek, a szünetben), Pintér Á. (Nikolics, 75.), Dzsudzsák – Szalai
Szövetségi kapitány: Bernd Storck (német)

Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Mertens (Carrasco, 70.), De Bruyne, E. Hazard (Fellaini, 81.) – Lukaku (Batshuayi, 76.)
Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

Gólszerző: Alderweireld (10. perc), Batshuayi (78. perc), E. Hazard (80. perc), Carrasco (91. perc)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.