Foci Eb: Unalmas meccs után portugál öröm

A nap meccsének ígérkezett, de végül nem az lett Horvátország és Portugália összecsapása, amelyen egy hosszabbítás végén szerzett góllal a portugálok 1-0-ra győztek, és továbbjutottak.

 

A csoportját Spanyolország elleni győzelmével megnyerő horvátok, és a magyar csoportból harmadikként továbbjutó portugálok találkozója érdekesnek ígérkezett, főleg annak fényében, hogy déli szomszédjaink milyen játékkal győzték le a címvédőt, illetve, hogy Portugália mennyire gólgazdag mérkőzést játszott velünk.

Ennek ellenére a meccs kilencven perce során nem volt kaput eltaláló lövés… Bár egy-két nagyobb helyzet mindkét oldalon akadt, igazán góllal kecsegtető szituáció nem alakult ki, a 0-0 pedig azt jelentette, hogy következett a kétszer tizenöt perces ráadás.

Azonban a hosszabbítás sem volt jobb, mint a mérkőzés korábbi része, túl sok említésre méltó dolog nem történt. A csapatok lélekben már a tizenegyes-párbajra készültek, amikor a 117. percben egy portugál kontratámadás végén egy kipattanót követően Ricardo Quaresma a horvát kapuba lőtte a labdát, ezzel eldöntve a továbbjutást.

Az Európa-bajnokság egyik legunalmasabb mérkőzését megnyerő Portugália a svájciakat büntetőkkel legyőző Lengyelországgal találkozik majd a legjobb nyolc között.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Horvátország – Portugália 0–1 (0–0, 0–0, 0–0)
Lens, Bollaert-Delelis Stadion, 33 523 néző. Vezette: Carlos Velasco Carballo (Spanyolország)

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka (Kramaric 119.), Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic (Pjaca, 110.), Perisic – Mandzukic (Kalinic, 88.)
Szövetségi kapitány: Ante Cacic

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Joao Mário (Quaresma, 87.), Adrien Silva (Danilo, 108.), William Carvalho, André Gomes (Renato Sanches, 50.) – Nani, Cristiano Ronaldo
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Gólszerző: Quaresma (117. perc)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.