Foci Eb: Egy élvezetes 0-0

A magyar válogatott Eb-csoportjának másik mérkőzésén Portugália gólnélküli döntetlent játszott Ausztriával. Ez az eredmény a mi szempontunkból nem rossz, Magyarország továbbra is vezeti az F-csoportot.

 

A magyar válogatott Izland elleni 1-1-es mérkőzése mellett a csoport másik két csapata is összecsapott, az esélyesebb Portugálok és az első fordulóban ellenünk veszítő osztrákok találkozója jó meccsnek ígérkezett.

Jó meccs is volt, gólt azonban nem láthatott a nagyérdemű. A portugálok játszottak némileg fölényben, több, mint 20 alkalommal lőttek kapura, Robert Almer kapus eszén azonban nem tudtak túljárni. A legtöbb lövés/fejes Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik, a háromszoros aranylabdás világsztár azonban még tizenegyesből sem tudott betalálni, a büntetőt a kapufára lőtte, és a hajrában is csak egy lesgólt tudott szerezni.

A 0-0 ellenére egy élvezetes mérkőzést játszottak a felek, Ausztria hősiesen állta a sarat, és megérdemelten szerzett pontot Portugália ellen. A döntetlen azt is jelenti, hogy két forduló után az immár négy pontos Magyarország vezeti a csoportot az egyaránt két-két pontot gyűjtő Izland és Portugália előtt, az osztrákok a mai egy egységüknek köszönhetően csak a negyedikek. Az utolsó fordulóban Magyarország-Portugália és Izland-Ausztria mérkőzéseket rendeznek.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, F csoport
Portugália – Ausztria 0–0 (0–0)
Párizs, Parc des Princes, 44 291 néző. Vezette: Rizzoli (Olaszország)

Portugália: Rui Patrício – Vierinha, R. Carvalho, Pepe, Guerreiro – Moutinho, W. Carvalho, André Gomes (Éder, 83.) – Nani (Rafa Silva, 89.), Quaresma (Joao Mário, 71.), Criastiano Ronaldo
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Ausztria: Almer – Klein, Hinteregger, Prödl, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba (Schöpf, 65.) – Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Arnautovic – Sabitzer (Hinterseer, 85.)
Szövetségi kapitány: Marcel Koller (svájci)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.