Foci Eb: Az első 0-0

Előzetesen a C-csoport rangadójának tűnt a Németország – Lengyelország mérkőzés, azonban az idei Európa-bajnokság első gól nélküli döntetlenjét láthatták a nézők.

 

A regnáló világbajnok tűnt ugyan esélyesnek, ennek ellenére szoros és jó meccsre számítottak legtöbben. Sajnos nem nekik lett igazuk.

Sőt! Az első játékrész lényegében komolyabb helyzet nélkül zajlott le. A második félidőben már akadtak nagy helyzetek, de az egyik oldalon a lengyel Milik nagy igyekezetében kétszer is elkapkodta a lehetőséget, a másik oldalon pedig elmaradt a jól ismert német támadójáték. Mivel egyik csapat sem szerzett gólt, így elkönyvelhettük az idei Európa-bajnokság első 0-0-ás találkozóját.

A vártnál gyengébb játék, és a gólok hiánya nem csak az ennél többet váró nézőket szomorította el, de az ukránokat is, akik Németország pontszerzésének köszönhetően már biztosan nem juthatnak tovább a csoportból, ezzel megvan a kontinenstorna els�� kiesője.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport
Németország – Lengyelország 0–0 (0–0)
Saint-Denis, Stade de France, 73 648 néző. Vezette: Kuipers (Hollandia)

Németország: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Özil, Th. Müller, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Lengyelország: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Kapustka, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 76.), Grosicki (Peszko, 87.) – Lewandowski, Milik
Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.