Foci Eb: Két gólos olasz siker

Két, végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat mérkőzött meg egymással az E-csoport rangadóján, és Olaszország 2-0 arányban legyőzte Belgiumot.

 

Olaszország négy évvel ezelőtt egészen a döntőig menetelt (ott 4-0-ra kikapott Spanyolországtól), Belgium pedig az utóbbi egy-két évben jutott el arra a szintre, hogy egy kontinenstornán számolni kelljen velük.

Rangadóhoz méltóan kezdődött a mérkőzés, kiegyenlített és színvonalas játékot hozott az első félidő. A különbség mindössze annyi volt, hogy a belgáknak volt egy kisebb védelmi kihagyásuk a 32. percben, amit Emanuele Giaccherini góllal büntetett.

A második félidőben Belgium lépéskényszerben volt, így átvette a kezdeményező szerepet. Bár az utolsó negyed órában nagyon küzdöttek az egyenlítésért a belgák, ez nem jött össze nekik. Az olaszoknak azonban igen, a 93. percben egy kontrát követő szép akció végén Graziano Pelle kapáslövése végképp letörte a belga pontszerzési álmokat.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport
Belgium – Olaszország 0–2 (0–1)
Lyon. Vezette: Clattenburg (Anglia)

Belgium: Courtois – Ciman (Carrasco, 75.), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Nainggolan (Mertens, 62.)  – Fellaini, De Bruyne, E. Hazard – R. Lukaku (Origi, 73.)
Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (T. Motta, 78.), Giaccherini, Darmian (De Sciglio, 59.) – Éder (Immobile, 75.), Pelle
Szövetségi kapitány: Antonio Conte

Gólszerző: Giaccherini (32. perc), Pelle (93. perc)

 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.