Foci Eb: A végén mentettek pontot az oroszok

A B-csoport rangadóján a végső győzelemre is esélyes Anglia, és a két év múlva VB-t rendező Oroszország feszült egymásnak. Bár a háromoroszlánosok többet támadtak, nem sikerült megnyerniük a mérkőzést.

 

Az angol-orosz ütközet sajnos már a mérkőzés előtt elkezdődött szurkolói összecsapás formájában, és a meccs után is folytatódott. A pályán szerencsére jóval sportszerűbb játék zajlott, többnyire az angolok domináltak, és bár a kapura lövések aránya már 9-1 volt a szünetben, mégis 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második félidőre kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék, az oroszoknak is akadtak helyzeteik. Gólt azonban az angolok szereztek, a 71. percben Eric Dier szabadrúgásból talált a kapuba. (Bale találatával együtt immár két szabadrúgásgólnál tartunk az Eb-n, ez már most felülmúlta az előző két kontinenstorna vonatkozó számait.) Bár az angolok a vezetés birtokában irányították a mérkőzést, nem sikerült elkerülniük a hidegzuhanyt. A 92. percben egy beívelés után a felugró Vaszilij Berezuckij megelőzte védőjét, és a kapuba fejelt. Az oroszok az utolsó pillanatban egyenlítettek, az esélyesebb angoloknak nem sikerült győzelemmel kezdeniük az Európa-bajnokságot. Ezzel az eredménnyel a nap korábbi mérkőzésén Szlovákiát 2-1-re legyőző Wales vezeti a csoportot.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, B csoport
Anglia – Oroszország 1–1 (0–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 62 343 néző. Vezette: Rizzoli (Olaszország)

Anglia: Hart – Walker, G. Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (Wilshere, 78.) – Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87.)
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Ignasevics, V. Berezuckij, Scsennyikov – Neustädter (Glusakov, 80.), Golovin (Sirokov, 77.) – Szmolov (Mamajev, 85.), Satov, Kokorin – Dzjuba
Szövetségi kapitány: Leonyid Szluckij

Gólszerző: Dier (73. perc – szabadrúgásból), illetve V. Berezuckij (92. perc)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.