ETO FC Győr sajtóközlemény

Sajtóközleményt adott ki az ETO FC Győr a labdarúgó csapat hétvégi, Dorog elleni idegenbeli NB3-as mérkőzésen történt szurkolói rendbontás kapcsán. A közleményt változtatás nélkül közüljük:

"Az ETO FC Győr vezetése teljes mértékben elítéli és minden formában elhatárolódik az önmagáról megfeledkező szurkolói csoport dorogi magatartásától. Nagyon csalódottak vagyunk, mivel azt gondoltuk, hogy a szezon folyamán tapasztalt lelkes szurkolás fogja jellemezni a dorogi mérkőzésre is ellátogató szurkolók viselkedését is. Az ETO a mérkőzést megelőzően tájékoztatta a dorogi szervezőket, hogy előreláthatólag 200-300 szervezetlenül érkező szurkolóra számítsanak és ennek megfelelő biztonsági személyzettel készüljenek. Szerencsétlen helyzetet teremtett az is, hogy a két szurkolói csoport közvetlenül egymás mellett került elhelyezésre, kizárólag néhány mozgó kordon választotta el az ultrákat egymástól. Megítélésünk szerint a rendbontás rendezői hiányosságra is visszavezethető. Ez a tény azonban nem mentesíti a szurkolókat a sportpályára, futballpályára nem illő megnyilvánulásoktól. A klub a tényállás teljes körű feltárását követően az MLSZ és a rendőrség vizsgálatának lezárása után határoz a további szankciókról.  A klub vezetése a jövőben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló eset, a futballpályák közelébe se kerülhessen."

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.