Konferencia a költségvetés folyamatairól

A Költségvetési Tanács számára készített háttértanulmányok bemutatására szervez közös, szakmai konferenciát 2015. október 13-án, kedden 10 órától Budapesten, a Budapest Gazdasági Főiskola Aulájában (Budapest V., Markó u. 29-31.) a Költségvetési Tanács Titkársága és a Magyar Közgazdasági Társaság.

 A tanácskozáson Kovács Árpád MKT- és KT-elnök menyitóbeszédét követően a Költségvezési Tanács számára a különböző elemző intézetek legfrissebb munkáit ismerheti meg a hallgatóság Vincze János, az MTA KRTK tudományos tanácsadója, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke és Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatásicsoport-vezetője előadásában. A következő blokk témáját a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék által a Költségvetési Tanács számára készített elemzések adják,Baksay Gergely, az MNB igazgatója és Pulay Gyula, az ÁSZ felügyeleti vezetője, számvevő igazgatója prezentálásában. A konferencia zárásaként egy elemzői kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők Madár István (Portofolio.hu), Gárgyán Eszter (Citibank),Tóth Gergely (egyetemi docens) és Tardos Gergely (OTP Bank) közreműködésével. A konferencián a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a részvételi szándékát szíveskedjék legkésőbb október 9-én, pénteken délig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen!
 

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében – mivel a tranzakciók 60 százalékát már bankkártyával végzik az ügyfelek – a BKK jegy- és bérletautomata-hálózatának egy része decembertől készpénzmentessé válik. A készülékek üzemeltetése ennek köszönhetően még kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.