Győr – Honvéd 0:2

A 2015/2016-os szezonban a tavaszi Questor-botrány következtében csak az NB3-ban indulhat az előző bajnokságban még az első osztályban szereplő Győri ETO labdarúgócsapata. A helyi futsal klub által megmentett nagy múltú csapat jól kezdte a bajnokságot, a Magyar Kupában azonban már nehezebb dolga volt.

 

A szabályok értelmében az MK ezen szakaszában a profi bajnokságokban (első- és másodosztály) szereplő csapatok nem kerülhettek össze egymással, így alacsonyabb osztályú ellenfelet kaptak. Ennek köszönhetően jöhetett létre az augusztus 12-én megrendezett Győri ETO – Budapest Honvéd találkozó. A NB1 küzdelmeit remekül kezdő fővárosi csapat igazi erőpróbát jelentett a megfiatalított győri gárdának. A hazai csapatot szinte csak fiatalabb (többségében helyi kötődésű) labdarúgók alkotják, kiegészülve egy-két rutinosabb, élvonalbeli tapasztalattal is felvértezett játékossal. Külföldi játékos nincs az idei keretben.

Az ellenfél, a Honvéd is sok fiatal játékost bevetett a vidéki vendégjáték során. A régi-új olasz edző, Marco Rossi előszeretettel épít a fiatalokra, így ezúttal is sok saját nevelésű játékosnak adott lehetőséget.

A mérkőzésre kilátogató majd kétezer szurkoló reménykedett ugyan a győzelemben, de azzal mindenki tisztában volt, hogy nem a Győr a találkozó esélyese. A Honvéd játékán látszott, hogy rutinosabb, összeszokottabb csapat, ez főként a játékosok helyezkedésénél volt megfigyelhető. Helyezkedési hiba okozta a Honvéd vezető gólját is, amikor egy pontrúgás után Ivan Lovric talált a hazaiak kapujába. A fővárosi piros-feketék még egy kapufát is feljegyezhettek az első félidőben, Vernes Richárd szabadrúgása pattant kifelé a lécről.

Hazai gólt a második játékrész sem hozott, szép gólt azonban igen. Ihrig-Farkas Sebestyén félfordulatból szerzett találata végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát. A Honvéd megérdemelten jutott a következő körbe.

A közönség megtapsolta a derekasan küzdő hazai csapatot. A Németh Zoltán vezette gárdának a Honvéd ugyan még túl nagy falat volt, a küzdeni akarás és biztató szezonkezdet alapján azonban joggal reménykedhetnek a feljutásban a szurkolók, akik az ETO körüli hercehurca után újra a csapat mellé álltak.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.