Már csak egy év van az Olimpiáig

Kereken egy év múlva, 2016. augusztus 5-én veszi kezdetét hivatalosan a Rio de Janeiro-i olimpia. A XXXI. nyári olimpiai játékok lesz az első, amelyet dél-amerikai városban rendeznek meg.

 

Brazília a 2014-es labdarúgó VB után két évvel látja vendégül az ötkarikás játékokat. A megnyitóünnepségre pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 5-én kerül sem. A sportolóknak tehát kevesebb, mint egy évük maradt arra, hogy kvalifikálják magukat a világ legjelentősebb sporteseményére.

Magyarországról eddig 33 sportolónak sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt, atlétikában, úszásban, sportlövészetben és vitorlázásban már biztosan szurkolhatunk honfitársainknak. A kvótaszerzési időszak legfontosabb versenyei még hátravannak, így számos tovább sportolóinak is lesz még lehetőség arra, hogy olimpikonná váljon. A hagyományos sikersportágainkban, így kajak-kenuban, vívásban, tornában vagy öttusában is több olyan versenyzőnk van, aki képes lehet erre. A csapatsportok közül vízilabdában és kézilabdában bízhatunk kvótaszerzésben, mindkét említett sportágban a férfi- és a női válogatottnak is megvan erre az esélye. A Magyar Olimpiai Bizottság 140-150 tagú versenyzői létszámot tart reálisnak, amit három válogatott kijutásával lehetne elérni.

A 2012-es játékokon 157 tagú volt a csapat, akik 8 arany, 4 ezüst és 6 bronzéremmel tértek haza. A megszerzett 18 érmet, és az éremtáblázaton elért kilencedik helyezést nem lesz könnyű megismételni, de sportolóink minden bizonnyal minden tőlük telhetőt megtesznek majd ennek érdekében.

 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.