Sakk: Nyolcadszor bajnok az Aquaprofit – Nagykanizsai TSK!

Igazi rangadóval fejeződött be a sakk csapat NB I, hiszen a záró fordulóban a listavezető Aquaprofit-Nagykanizsai TSK a második helyezett ASE Paks csapata ellen ült asztalhoz.

A képlet egyszerű volt: a nagykanizsaiaknak az eddigi remek szereplése alapján mindössze egyetlen pontot kellett begyűjteniük, hogy megszerezzék újabb bajnoki címűket. Nos, az összecsapás végül a paksiak 6,5:5,5 arányú győzelmét hozta, de a bajnoki trófea ismét Nagykanizsára került – immár nyolcadszor!
– Fantasztikus büszkeség és boldogság tölt el most bennünket – értékelt a mérkőzést követően Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke. – Külön öröm, hogy az NB I/B-s csapatunk is kiharcolta a bent maradást az utolsó fordulóban. Klubunk minden tagjának tiszta szívből gratulálok és köszönöm a nagyszerű hozzáállásukat, teljesítményüket!
A záró forduló végül különleges izgalmakat hozott, hiszen a HVSE Infraplan végül mindössze 0,5 ponttal előzte meg az MLTC csapatát, így ők szerezték meg a bronz érmet.

Záró forduló eredményei:
MLTC – Szigetszentmiklós 7,5 – 4,5
Budapesti Titánok – Dunaharaszti MTK 7-5
Aquaprofit NTSK – ASE Paks 5,5 – 6,5
Pénzügyőr SE – HÜSI SE 9,5 – 2,5
ASS-Makói SVSE – HVSE-Infraplan 3,5 – 8,5

<p>
  <strong>Végeredmény</strong>: 1. Aquaprofit NTSK (80 pont) 2. ASE Paks (70,5) 3. HVSE-Infraplan (58,5) 4. MLTC (58) 5. Budapesti Titánok (56) 6. Pénzügyőr SE (55) 7. Dunaharaszti MTK (53,5) 8. ASS-Makói SVSE (52,5) 9. HÜSI SC (30) 10. Szigetszentmiklós (25)
</p>

<p>
  <i>(Forrás: Magyar Sakkszövetség)</i>
</p>

A tavalyi népszámlálás adatai szerint hazánk népessége 9 millió 604 ezer fő. A nagyvárosok népessége általánosságban csökkent, vonzáskörzetüké azonban jellemzően gyarapodott. Emelkedett a lakások száma és mérete is, azonban egy lakásra kevesebb lakó jut.