Gyöngyösön találkoznak a jövő közgazdászai

A heves megyei város április 24. és 26. között látja vendégül az ország különböző részeiről érkező közgazdász-jelölteket. A Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója, vagy közismertebb nevén FIKOT, a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságának legjelentősebb eseménye, az idei évben immár harmincötödik alkalommal kerül lebonyolításra.

A rendezvény szakmai programján többek között Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Hegedűs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója, Rontó Attila japán szakértő és Benedek Fülöp, az OTP ügyvezetői igazgatója tart előadást a hallgatóságnak. Rajtuk kívül számos neves cég képviselője is színesíti az előadók listáját, a résztvevők hallhatják az IBM, a Goodwill Consulting, a Prezi, a Mátrai Erőmű, a DAG Ideas, a Hard Body Hang, a Traction Tribe, a Creativ Chilli vagy a Mercedes Benz Magyarország szakembereit. A vállalkozások elindítása iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, hiszen StartUp kerekasztal keretein belül cserélhetnek tapasztalatot olyan emberekkel, akik már sikeresen teljesítették ezt az kihívást.

Bár a FIKOT egy országos horderejű rendezvény, a résztvevők összetétele átlépi a határokat, hiszen erdélyi, vajdasági és felvidéki fiatal közgazdászok is rendszeres vendégei a konferenciának. A www.fikot.hu honlapon bárki további tájékoztatást kaphat a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán megrendezendő eseményről.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.