Afrikai Nemzetek Kupája: A sorsolás Guineának kedvezett

Guinea végzett az Afrikai Nemzetek Kupája D-csoportjában a második helyen, miután a holtverseny miatti sorsoláson melléjük állt a szerencse.

Mint ismeretes, a tegnapi fordulóban Guinea és Mali 1-1-es döntetlent játszott egymással, így minden mutatóban (szerzett pontok, 3 döntetlen, 3-3-as gólkülönbség) azonosan állt a két válogatott. A legjobb nyolc közé azonban csak egyikük kerülhetett, ezért kellett ma sorsolni, hogy melyik csapat jusson tovább.

Ezzel az „eredménnyel” kialakult a negyeddöntők párosítása is. Január 31-én, szombaton Kongó a Kongói Demokratikus Köztársasággal, Ghána pedig Guineával csap össze. Egy nappal később, február 1-én Egyenlítői-Guinea mérkőzik Tunéziával és Algéria játszik Elefántcsontparttal. Ezeken a mérkőzéseken (és az egyenes kieséses szakasz többi mérkőzésén) már nem kerülhet szóba a sorsolás, ugyanis döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha még ezután sincs döntőás, akkor pedig tizenegyesrúgások döntenek a találkozó győzteséről.

 

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.