Afrikai Nemzetek Kupája: Papírforma a halálcsoportban

A halálcsoportnak kikiáltott C jelű négyes küzdelmei is befejeződtek. A világranglistás helyezések és az előző Világbajnokság eredményei alapján papírforma eredmény született, Ghána és Algéria ment tovább. De messze nem volt ennyire sima.

Az idei Afrikai Nemzetek Kupáján eddig nem egy gyenge mérkőzést is láthattunk, azonban a mai nap találkozói kárpótolták a labdarúgás szerelmeseit. A csoportot eddig vezető Szenegál Algériával csapott össze, és már a 11. percben hátrányba került, ugyanis egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Rijad Mahrez vette át a labdát, és a hálóba továbbította. Az észak-afrikai csapat egy gólos előnyével fordulhattak félidőre a csapatok, és Szenegál ekkor még a hátránya ellenére is továbbjutásra állt. Egészen a 82. percig amikor a Tottenham középpályása, Nabil Bentaleb eresztett meg egy lövést a tizenhatoson kívülről, és a bal lábas bombát a szenegáli kapus nem tudta kivédeni. Az eredmény ezután már nem változott, Algéria továbbjutása a halálcsoportból megérdemelt.

A kvartett másik találkozóján Dél-Afrika és Ghána mérkőzött meg egymással. Ahogy a tornán minden meccsén, Dél-Afrika ezúttal is megszerezte a vezetést: a 17. percben Mandla Masango egy átemelős kapáslövéssel juttatta a kapuba a játékszert. A félidő 1-0-al zárult. A második játékrészben is jól tartotta magát Dél-Afrika, egészen a 70. percig ura volt a mérkőzésnek, de a korábbi meccsekhez hasonlóan az előnyt ezúttal sem sikerült megtartani. A 87. minutumban a csereként beállt John Boye lövése talált utat a hálóba. Az 1-1 mindkét csapat kiesését jelentette volna. Azonban nem maradt ez az eredmény, a 83. percben egy bal oldali beadásra remek ütemben érkezett André Ayew, és a kapust megelőzve a hálóba fejelt. Érdekes adalék, hogy Khuzwayo kapus három meccs alatt már a harmadik játékos, aki pályára lépett ezen a poszton a dél-afrikaiaknál. A 2-1 arányú ghánai győzelem azt jelentette, hogy Afrika Fekete Csillagai csoportelsőként jutottak tovább, Algéria pedig a második helyen.

Holnap zárult a kontinenstorna csoportköre, ekkor kerül sor a D-csoport küzdelmeire, és kialakul a negyeddöntők párosítása is, a ma továbbjutó két csapat a D jelű négyesből kap majd ellenfelet.

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.