Afrikai Nemzetek Kupája: Újabb utolsó perces gól a halálcsoportban

Pénteken újra pályára léptek a halálcsoportnak kikiáltott C jelű négyes csapatai. Ráadásul az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is volt utolsó utáni percben szerzett gól.

Először Ghána és Algéria feszült egymásnak. Amilyen nagy rangadónak indult a mérkőzés, olyan gyenge meccset láthatott a közönség. Az első félidőben például nem volt kapura lövés! A második játékrész sem volt sokkal látványosabb, már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 92. percben egy 60 méteres átadás után Asamoah Gyan hagyta ott védőjét, és kicsivel több, mint 10 méterről a hosszú alsóba lőtte a labdát. Ghána az előző meccsen egy 93. percben kapott góllal kapott ki Szenegáltól, most pedig a 92. percben szerzett góllal győzte le Algériát. Asamoah Gyan a legutóbbi hat válogatott meccsén egyaránt eredményes tudott lenni (az Afrikai Nemzetek Kupája első fordulójában maláriás megbetegedése miatt nem léphetett pályára), és 46 góllal vezeti a ghánai válogatott vonatkozó örökranglistáját.

Dél-Afrika és Szenegál rangadója hasonlóképp indult, mint a másik mérkőzés, azaz eseménytelen és góltalan volt az első félidő. Pozitívum az előző ütközettel szemben, hogy itt a második játékrészben elkezdtek focizni is a csapatok. Dél-Afrika ráadásul a szünet után egyből, már a 46. percben megszerezte a vezetést Oupa Manyisa révén. A bafana-bafana az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem tudta megtartani előnyét, a 60. minutumban Kara Mbodji fejesével kiegyenlített Szenegál. Érdekesség, hogy Mabokgwane kapus hibája (nagyon rosszul jött ki a kapujából) is kellett a gólhoz, aki a tornán már a második kezdőkapusa Dél-Afrikának, hiszen az első meccs kapusbakija után Keet ezúttal csak a kispadra került. A hátralévő időben mindkét csapat győzelemre törően játszott, újabb gól ennek ellenére nem született, maradt az 1-1.

Ez az eredmény Szenegálnak kedvez, aki 4 pontjával vezeti a csoportot, és az utolsó fordulóban Algéria ellen már egy döntetlennel is továbbjut. Algéria és Ghána 3-3 ponttal áll, Dél-Afrika 1 egysége azt jelenti, hogy győzelem esetén sem biztos, hogy ott lesz a legjobb nyolc között.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.