Magyar stadionok is versenyben az „Év Stadionja 2014” címért

A StadiumDB.com nemzetközi, sportstadionokkal foglalkozó oldal az idén is meghirdette versenyét, a „Stadium of the Year 2014” nevet viselő szavazások két magyarországi labdarúgó stadionra is lehet szavazni.

A StadiumDB.com egy nemzetközi oldal, amely a különféle sportágat (labdarúgás, amerikai foci, baseball, stb.) stadionjainak gyűjtőhelye. A 2014-es év stadionja címre olyan sportlétesítmények pályázhattak, melyek 2014-ben kerültek átadásra.

A mezőny nagyon erős. 2014-ben ugyanis labdarúgó Világbajnokságot rendeztek Brazíliában, és a VB-stadionok többsége az esemény évében készült el. De számos más országban is készültek el futballstadionok, így többek között lengyel, fehérorosz, spanyol vagy török építmény is részt vesz a versenyben. Természetesen az Amerikai Egyesült Államok sem maradhat ki, ugyanis az NFL-ben is készültek el új stadionok.

A listán Magyarország is képviselteti magát, 2014-ben készült el a Ferencváros új stadionja, a Groupama Aréna, és a Debreceni VSC új katlanja, a Nagyerdei Stadion. Mindkettőre lehet szavazni. (Szintén 2014-ben adták át Felcsúton a Pancho Arénát, azonban a Makovecz Imre tervei alapján megépített létesítmény – valószínűleg méretei, azaz kis befogadóképessége miatt – nem került rá erre a listára.

A szavazást a StadiumDB oldalán lehet elérni, a http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2014 linkre kattintva. Itt összesen 5 stadionra lehet szavazni, 5, 4, 3, 2 és 1 csillaggal lehet értékelni (ahol 5 a legjobb).

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.