Női kézilabda Eb: Kihirdette végleges, 16 fős keretét Németh András

Kihirdette a végleges, 16 főt számláló keretét a holnap kezdődő Európa-bajnokságra a női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Németh András. Bár a keret végleges, a torna során 3 cserére van lehetőség, ekkor az előzetes bő keretben szereplő játékosok közül lehet behívni valakit. (Az előzetes keretben még szerepel Görbicz Anita, aki anyai örömök elé néz, és biztosan nem lép pályára a tornán. Ő számít a magyar válogatott legnagyobb hiányzójának.)

A 16 fős keret:
Kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi KKA), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányító: Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungária)
Beállók: Mayer Szabina (Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC Rail Cargo Hungária), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: Németh András
Csapatmenedzser: Pálinger Katalin
Edző: Köstner Vilmos

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.