Afrikai Nemzetek Kupája: csoportbeosztás

Elkészült a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupájának csoportbeosztása. A kontinensviadalt január 17. és február 8. között rendezik meg Egyenlítői Guineában.

 

Eredetileg Marokkó lett volna a házigazda, de visszalépett a kontinenst sújtó Ebola-járvány miatt. A tornáról a rendezésről visszalépő Marokkó mellett hiányzik majd a címvédő Nigéria és a többszörös győztes Egyiptom is, akik a selejtezők során nem tudták kvalifikálni magukat a tornára.

Az úgynevezett halálcsoportnak a C-csoport ígérkezik, hiszen mind a négy válogatott járt már világbajnokságon az utóbbi évtizedben. Az A-csoport tűnik a legkevésbé erősnek, azonban a nagyjából egyforma játékerőt képviselő csapatok közül nehéz megtippelni, hogy melyik kettő jut tovább.

A-csoport:
Egyenlítői Guinea
Burkina Faso
Kongó
Gabon

B-csoport:
Zambia
Zöld-foki-szigetek
Kongói Demokratikus Köztársaság
Tunézia

C-csoport:
Ghána
Algéria
Szenegál
Dél-Afrika

D-csoport:
Elefántcsontpart
Kamerun
Guinea
Mali

 

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.