Afrikai Nemzetek Kupája: csoportbeosztás

Elkészült a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupájának csoportbeosztása. A kontinensviadalt január 17. és február 8. között rendezik meg Egyenlítői Guineában.

 

Eredetileg Marokkó lett volna a házigazda, de visszalépett a kontinenst sújtó Ebola-járvány miatt. A tornáról a rendezésről visszalépő Marokkó mellett hiányzik majd a címvédő Nigéria és a többszörös győztes Egyiptom is, akik a selejtezők során nem tudták kvalifikálni magukat a tornára.

Az úgynevezett halálcsoportnak a C-csoport ígérkezik, hiszen mind a négy válogatott járt már világbajnokságon az utóbbi évtizedben. Az A-csoport tűnik a legkevésbé erősnek, azonban a nagyjából egyforma játékerőt képviselő csapatok közül nehéz megtippelni, hogy melyik kettő jut tovább.

A-csoport:
Egyenlítői Guinea
Burkina Faso
Kongó
Gabon

B-csoport:
Zambia
Zöld-foki-szigetek
Kongói Demokratikus Köztársaság
Tunézia

C-csoport:
Ghána
Algéria
Szenegál
Dél-Afrika

D-csoport:
Elefántcsontpart
Kamerun
Guinea
Mali

 

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.