Az MLSZ időt kér kapitánykérdésben

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi tervei szerint mára ígért információt a szövetségi kapitány személyére vonatkozóan. Bár a bejelentés nem született meg, az MLSZ egy közleményt intézett a szurkolók és a média felé a hivatalos honlapján keresztül. Ezt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

"Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy december 1-ig szeretne megoldást találni a szövetségi kapitány kérdésre, de a végső döntésre még várni kell.

Mint ismert, a válogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pált klubja, a Hertha BSC csak erre az időszakra engedte el, a német klub sportigazgatója Michael Preetz azóta pedig megerősítette: továbbra is komolyan számítanak a magyar szakemberre. Az MLSZ elnöksége továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak, ugyanakkor az ismert akadályok miatt előrehaladott tárgyalásokat folytat két jegyzett külföldi szakemberrel is. 

A szövetség elnöke, az mlsz.hu-nak nyilatkozott a kialakult helyzetről. - Az elmúlt két hónap megmutatta, amit előtte is sejtettünk, hogy Pali kiváló szakember. Egységet és profizmust hozott a válogatottba és szellemiségéből rengeteget át tudott adni a játékosoknak. A szeptember végén létrejött megállapodás értelmében, Dárdai Pálnak azonban a válogatott novemberi mérkőzései után vissza kellett térnie klubjához, ahol a korosztályos csapatával folytatta sikeres munkáját. Azt korábban is tudtuk, hogy Palit elismerik Berlinben, és jó eséllyel egyszer lehetőséget kap majd az első csapatnál is. Ő maga is többször hangoztatta, hogy hosszabb távon a Hertha kispadja, az első számú célja. Az sem meglepő, hogy a magyar válogatott élén végzett munkáját Berlinből is árgus szemekkel figyelték. Az itthoni sikere, pedig bizonyosan felgyorsíthatja kinti karrierjét, hiszen jól látszik, hogy felnőtt szinten is megállja a helyét, így valószínűleg nem csak az utánpótlásban lehet rá számítani vezetőedzőként. 

A magyar szövetség vezetése már korábban is kifejezte köszönetét a berlini klubnak, amely elengedte alkalmazottját, továbbá az MLSZ vezetése azzal is tisztában van, hogy mint a sportigazgató, Michael Preetz több alkalommal is kifejezte, Dárdait csak erre a rövid időre engedte el a klub azzal, hogy az orosz meccset követően ismét száz százalékban a Herthánál végzett feladataira és tanulmányaira koncentrál majd. 

- Meg kell értenünk, - folytatta Csányi Sándor - hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei, károsan befolyásolják karrierjét, hiszen Pali nem csak a magyar, hanem a német labdarúgás értéke is. 

Az egyeztetések eddig nem vezettek eredményre, de az MLSZ elnöke szerint, amíg van rá esély, addig tenni kell érte, hogy létrejöjjön a megállapodás. - Én még mindig hiszek benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről személyesen szeretném meggyőzni a Hertha vezetőit, hogy aztán Pali dönthessen arról, hogy a korábbi aggályai ellenére, tudja-e vállalni a kapitányi posztot. Természetesen létezik más forgatókönyvünk is, hiszen a szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem. 

A berlini egyeztetésre előreláthatóan december közepén kerülhet sor, így addig mind a szurkolók, mind a média türelmét kéri a Magyar Labdarúgó Szövetség."

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.