Dujshebaev első kerete

A közelmúltban új szövetségi kapitány került a magyar férfi kézilabda válogatott élére. A posztot korábban éveken át betöltő Mocsai Lajos távozása után kinevezett Talant Dujshebaev október végén már tétmérkőzésen irányítja majd a csapatot. Az új szövetségi kapitány megnevezte, hogy mely játékosokra számít bemutatkozás alkalmával.

 

A férfi kézilabda válogatott október 26-ától tud közösen készülni az előtte álló feladatokra. Október 29-én Portugáliát fogadja a magyar csapat Miskolcon, november 2-án pedig a szomszédos Ukrajna fővárosában, Kijevben mérkőzik meg a házigazdák legjobbjaival. Mindkét mérkőzés tétmeccs, ugyanis ezek már az Európa-bajnokság selejtezői.

Az idő rövidsége miatt jelentős változások nem történtek a keretben, a tétmeccseken Talant Dujshebaev főként a válogatottban már bizonyított, rutinosabb kézilabdázóknak ad majd bizalmat. A bő keretben azonban számos fiatal játékos is helyet kapott, de nyilván egy posztra nem fog három-négy játékost beválogatni a szűk keretbe. A 28 fős névsorban ott található a legismertebb magyar kézilabdázó, Nagy László neve is, azonban sérülése miatt a Veszprém jobbátlövője biztosan nem léphet pályára a két Eb-selejtezőn. Szintén sérüléssel bajlódik Nagy László klubtársa, Lékai Máté is, az ő szereplése is több, mint kérdéses. Érdekesség, hogy nem kapott meghívót Iváncsik Tamás, aki Mocsai kapitánykodása alatt lemondta a válogatottságot, azonban nemrég jelezte, hogy a csapat rendelkezésére áll. A legnagyobb létszámban a Balatonfüred csapatából kerültek be játékosok a bő keretbe, ami nem meglepő annak tudatában, hogy a válogatott másodedzője Sótonyi László, aki az idei szezonban már a Csurgó edzője, de ezt megelőzően évekig dolgozott hasonló szerepkörben Balatonfüreden.

 

A 28 fős magyar keret:

Kapusok: Mikler Roland (MKB MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred), Tamási Zsolt (B.Braun Gyöngyös), Tatai Péter (HCM Minaur Baia Mare, román)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya). Hornyák Péter (TuSeM Essen, német), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL Pick Szeged), Gerdán Tibor (Balatonfüred), Nagy László (MKB MVM Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball, francia), Lékai Máté (MKB MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred), Faluvégi Rudolf (Balatonfüred)

Beállók: Zubai Szabolcs (MOL Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque HB, francia)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Vadkerti Attila (MOL Pick Szeged), Kovacsics Péter (Balatonfüred)

 

Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev

Edző: Sótonyi László

Csapat-koordinátor: Bartók Csaba

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.