Piturca távozik a román labdarúgó válogatott éléről

Távozik Victor Piturca, Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya. A román válogatott az Európa-bajnokság selejtezőjében egy csoportban szerepel Magyarországgal.

Sőt, szombaton pont Bukarestben játszott a két csapat. A román szurkolók számára csalódást keltő (számunkra pedig örömteli) 1-1 után a hazai drukkerek Piturca távozását követelték, azonban nagy valószínűség szerint nem emiatt távozik, ugyanis már hónapok óta téma a román sajtóban, hogy a kapitány inkább Szaúd-Arábiában edzősködne, magasabb fizetésért.

Victor Piturca nem nevezhető sikertelen kapitánynak. Három időszakban (1998-1999, 2004-2009, 2011-2014) is irányíthatta a válogatottat, összesen 96 alkalommal ült a kispadon. Kivezette a csapatot a 2000-es Európa-bajnokságra (ahol aztán nem ő, hanem Jenei Imre irányította Románia legjobbjait), és a 2008-as Európa-bajnokságra is, ahol két döntetlennel és egy vereséggel a csoport harmadik helyén zártak, és nem jutottak tovább.

A játékosként is többszörös válogatott (13 mérkőzésen játszott és 6 gólt szerzett) szövetségi kapitánnyal együtt az egész szakmai stáb távozik. Utódjának kiléte még nem ismert, a romániai sajtóban többek között Cosmin Contra, Dan Petrescu és Bölöni László neve is felmerült.

A pár nappal ezelőtti bukaresti mérkőzésen a román csapatot Victor Piturca, a magyar válogatottat Dárdai Pál irányította. 2015. szeptember 4-én, Budapesten újból össze csap a két ország válogatottja, és jelen állás szerint mindkét csapat másik szövetségi kapitány vezetésével.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.