Közös konferenciát szervez a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanács számára készített háttértanulmányok bemutatására szervez szakmai konferenciát a Költségvetési Tanács Titkársága és a Magyar Közgazdasági Társaság 2014. szeptember 30-án, kedden 10 órától a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében (Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 9.). A konferencia előadói: Fazekas Károlyfőigazgató, Molnár György tudományos főmunkatárs és Vincze Jánostudományos tanácsadó (MTA KRTK), Chikán Attila egyetemi tanár, az MKT Gazdaságpolitikai Szakosztályának elnöke és Czakó Erzsébet egyetemi tanár, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnöke (BCE), Nagy Katalin kutatási igazgató (Kopint-Tárki Zrt.), Vértes András elnök (GKI Gazdaságkutató Zrt.), valamint Siba Ignác vezérigazgató és Virovácz Péter kutatásicsoport-vezető (Századvég Gazdaságkutató Zrt.).

A konferencián a részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát szeptember 25-én 16 óráig szíveskedjék előzetesen jelezni azoffice.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

Forrás: www.mkt.hu

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.