A házigazda győzött a nyitómeccsen

A Brazília-Horvátország mérkőzéssel kezdetét vette a 2014-es labdarúgó Világbajnokság. A házigazda, és az egyik fő esélyes brazil válogatott az elvárásoknak megfelelően győzelemmel kezdte a VB-t. Azonban nem volt annyira sima ez a meccs...

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és a VB első góljait is. A torna első gólját brazil játékos szerezte, azonban Marcelo 11. percben szerzett góljára nem volt annyira büszke, ugyanis saját kapujába talált be. Az első tényleges brazil gólra a 29. percig várni kellett, ekkor a VB első sárgalapját korábban már kiérdemlő Neymar talált a hálóba, a vánszorgó labda a kapuf��ról pattant be Pletikosa kapujába.

Az 1-1-es félidő után tovább folytatódott a kiegyenlített küzdelem. A horvátoknak is voltak helyzeteik, gólt azonban a brazilok szereztek. A 71. minutumban büntetőhöz jutottak a brazilok, és a Fred által kiharcolt (nem biztos, hogy ha ez a másik oldalon történik, akkor ott befújták volna) tizenegyest Neymar értékesítette. A horvát csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem sikerült nekik. Ráadásként a 91. percben egy kontratámadás után Oscar egy ütemtelenül elrúgott labdával újra mattolta déli szomszédjaink védelmét, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

A házigazda behúzta az első meccset. A nagy kedvvel játszó Neymar a csapat vezére volt, azonban a hazai szurkolók számára nem túl örömteli, hogy Hulk és Fred finoman szólva sem játszott élete formájában. A horvát válogatott a mai játéka alapján a másik két csoportellenfél (Mexikó, Kamerun) ellen sem esélytelen, harcban lesz a továbbjutásért. A brazilok előtt még hosszú az út ahhoz, hogy elérjék céljukat (a hatodik VB-címük megszerzése, és az első hazai pályán), de az első lépés megvan.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.