XXXIV. FIKOT

Az idei évben harmincnegyedik alkalommal került megrendezésre a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója, közismertebb nevén FIKOT.

A Magyar Közgazdasági Társaság a hazai közgazdász társadalom legnagyobb szakmai szervezete, amely az idei évben ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. A MKT egyik legnagyobb kaliberű rendezvénye a FIKOT, amelyre az idei évben április 25-től 27-ig Zalaegerszegen került sor, több, mint 100 fiatal közgazdász részvételével.

Mint minden évben, ezúttal is a neves közgazdászok, elismert szakemberek előadásai alkották a FIKOT programját. A szombati szakmai program előadói az idei évben Dr. Kiss Tibor, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgat��ja, Hízó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős helyettes államtitkára, Dr. Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium Belgazdaságért Felelős helyettes államtitkára, Vajna Zoltán, az MVM Informatikai Fejlesztési Igazgatóság fejlesztési osztályvezetője, Ittzés Zsigmond, az MVM Informatika IT és Lambertné Katona Mónika, a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg stratégiai és kutatási dékánhelyettese voltak.

Vasárnap két kerekasztal beszélgetés alkotta a programot. Az első, vállalkozói kerekasztal vendégei Farkas Zsolt, az Entepreneurship Clup of Pécs elnöke, és Fröhlich Balázs, az Ideation szekció feltalálója voltak. Őket követte a Nemzeti Ifjúsági Tanács kerekasztalai, ahol Kaszás András, a szervezet alelnöke és Antal Ágnes, a NIT elnökségi tagja válaszolt a kérdésekre.

A FIKOT keretein belül az idei évben is számos érdekes előadást hallhattak az ország fiatal közgazdászai a szakmai neves előadóitól, és olyan információkkal bővíthették már meglévő ismereteiket, amelyekkel az iskolapadban ülve nem feltétlenül szembesülnek.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.