Heidum Bernadett élvezte a zászlóvivői feladatot

Kifejezetten élvezte a zászlóvivői feladatot a Szocsiban zajló téli olimpia pénteki megnyitó ünnepségén Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó.

"Annyira belelkesültem, hogy egyszer véletlenül rossz irányba indultam el, de gyorsan visszatereltek" - mondta szombaton az MTI-nek a váltó tagjaként 2009-ben Európa-bajnok versenyző, aki azt is elárulta, nem lepte meg a feladat, mert már hallott róla korábban, de nagyon örült neki és megtiszteltetésnek tartja. A megnyitó ünnepségről azt mondta, tetszett neki, de kissé hideg volt, mert ők éppen ott ültek, ahol befújták a levegőt azért, hogy lobogjanak a zászlók.

Az egyaránt harmadik olimpiáján szereplő, szintén rövidpályás gyorskorcsolyázó Darázs Rózsa és Knoch Viktor is látványosnak tartotta az előadást. Mindketten hozzátették azonban, hogy számukra nem annyira volt élvezetes a produkció, mivel nem kaptak az eseményről előzetes forgatókönyvet, ráadásul olyan közel voltak a küzdőtérhez, hogy bizonyos látványelemeket kevésbé érzékeltek.
Darázs Rózsa szokatlannak nevezte azt, hogy Vlagyiszlav Tretyak jégkorongozó és Irina Rodnyina műkorcsolyázó végül kifutott az arénából az olimpiai lánggal, s így a stadionon kívül lobbantották fel a lángot.

Új albummal jelentkezett a tunéziai származású progresszív metal zenekar, a Myrath. A március 8-án megjelent Karma a műfajon belül is új szintre emeli a Myrathra jellemző egyedi zenei világot.

Március első szombatján esős idő várta a negyedik alkalommal megrendezett KEK Run résztvevőit. A 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében Budapesten megszervezett nyílt futóversenyen a csapadékos és hűvös idő ellenére is több százan mérték össze erejüket egymással, és saját magukkal. Élménybeszámoló következik.

Bár kedden rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül veszteséggel fejezte be a nemzeti ünnep miatt rövidebb kereskedési hetet.