Mindjárt kezdődik a megnyitóünnepség

Magyar idő szerint 17:14-kor a megnyitóünnepséggel hivatalosan is kezdetét veszi Szocsiban a téli olimpia. Immár huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a téli sportok legjobbjainak legnagyobb megmérettetése.

A mai napon nem lesznek versenyek, a figyelem az ünnepélyes megnyitóra összpontosul. A hatalmas show keretében megtartott kezdő ceremóniára számos vezető politikust, közjogi méltóságot is várnak (bár egy részük bojkottálja a megnyitót). Most kerül sor a versenyzők hivatalos bevonulására. A résztvevő 87 ország között ott van a magyar küldöttség is, hazánkat 16 fő képviseli. A megnyitóünnepségen a magyar zászlóvivő Heidum Bernadett lesz. A 25 éves hölgy a rövid pályás gyorskorcsolya versenyeiben fogja képviselni hazánkat. Ez lesz a második olimpiája, és célja az, hogy ezúttal is pontszerző helyezést érjen el.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.