Bemutatkozik az MKT GYISZ

Az egyetemi élet szerves részét képezik a különféle hallgatói szervezetek, és az általuk kínált szakmai programok, kikapcsolódási lehetőségek. Egy ilyen szakmai szervezet a Magyar Közgazdasági Társaság Győri Ifjúsági Szervezete (röviden MKT GYISZ) is.
Az MKT a magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szakmai szervezete, 1894. május 27-én jött létre. Az országos szervezet elnökei mindig neves közgazdászok voltak, többek között Kautz Gyula, a Gazdaságtudományi Kar névadója is az MKT elnöke volt.
Az évek folyamán az ország azon egyetemein, ahol gazdasági képzés folyik, sorra alakultak meg az MKT Ifjúsági Bizottságai is. A Győri Ifjúsági Szervezet 1999-ban alakult meg. A győri szervezet olyan szempontból is egyedi, hogy az országban egyedüliként itt található MKT Szakkönyvtár, ahol számos magyar és idegen nyelvű szakkönyvet illetve folyóiratot találhat az érdeklődő.
Természetesen – mint minden diákszervezet – az MKT GYISZ sem csak szakmai oldaláról ismert. Tagjai az egyetem olyan közgazdász hallgatói (tagjaink között vannak egészségügyi- és mérnökhallgatók is), akik az előadásokon megszerzett tudásnál egy kicsivel többre vágynak, ugyanakkor nem vetik meg a bulizást sem. A szakmai programokon, és a tanárok részvételével megrendezett teadélutánokon kívül szalonnasütés, bográcsozás, forralt borozás, sörest, és farsangi bál is szélesíti rendezvényeink palettáját.
Az MKT GYISZ egy nyitott szervezet, mindenkit szívesen látunk a csapatban. Ha felkeltettük érdeklődésedet, vagy szívesen csatlakoznál hozzánk, akkor ne habozz, így egy e-mailt az mktgyisz@citromail.hu címre.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.