Egy remek ötödik hellyel folytatta a világkupát Vas Kata Blanka

Kedden a belgiumi Gaverében folytatódott a cyclocross világkupa. A nők elit versenyében Vas Kata Blankának az idei legjobb világkupa-helyezését érte el a rendkívül technikás pályán.

Karácsony második napján folytatódott a terepkerékpáros világkupa. A december 23-i antwerpeni cyclocross verseny után december 26-án már újra kerékpárra szálltak a legjobbak. A szintén belgiumi Gavere mellett megrendezett viadalon nagyon technikás, erősen saras pálya várta a versenyzőket.

A három nappal korábban a 16. helyen végző Vas Kata Blanka nem kapta el jól a rajtot, egy nagyobb bolyba keveredett, így le is maradt az élmezőnytől, ami a szokásos módon holland házi csatát hozott. Az öt körös versenyt végül Puck Pieterse meggyőző előnnyel nyerte meg az idén cyclocrossban korábban még veretlen Fem Van Empel előtt. A dobogó harmadik fokára Ceylin del Carmen Alvarado állhatott fel, Lucinda Brand lett a negyedik.

Vas Blankának is jól sikerült a verseny, bár eleinte sokáig a top tízen kívül haladt, ám remek versenyzéssel sikerült felzárkóznia, és végül a győztestől 2 perc 18 másodperces hátrányban ötödikként gurult át a célvonalon. A 22 éves magyar bringásnak az idei világkupában ez volt eddig a legjobb eredménye, és összességében is a legjobb helyezése az októberi kulcscsonttörése óta.

A SD Worx versenyzője a verseny előtt a belga Wielerflitsnek adott interjúban elmondta, hogy még nem tart ott ahol lenni szeretne, messze van a céljaitól, és ez mentálisan is nehéz számára. Ez volt az első alkalom, hogy sérüléssel kellett megküzdenem, és nehéz volt. A felépülés jól ment, most már rendben vannak a dolgok a vállammal, de nem volt könnyű időszak. Időre van szükségem, hogy újra felvegyem a ritmust, és elérjem a csúcsformámat. Bízom benne, hogy ez hamarosan bekövetkezik – nyilatkozta a portálnak Vas Kata Blanka. Hozzátette, hogy az egész szezonban lehengerlő teljesítményt nyújtó Van Empelt valószínűleg ebben idén nem tudja legyőzni, az élversenyzők most előrébb járnak, így a célja egyelőre az, hogy az első ötbe bekerüljön a versenyeken. Ez az interjút követő első világkupán már sikerült is neki.

A férfiak versenyét nagy fölénnyel a holland Mathieu Van der Poel nyerte a belga Wout Van Aert, és negyedik soros rajthely és egy láncleesés után nagyot zárkózó brit Tom Pidcock előtt.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.