A kiemelt versenyzők közé kerülhet Valter Attila a TdH főszervezője szerint

A kiemelt versenyzők közé kerülhet Valter Attila a TdH főszervezője szerint

A Jumbo Visma magyar kerékpárosa Vuelta-győzelemhez segítette csapattársát, miközben egyéniben a 22. helyen zárta a spanyol háromhetes körversenyt.

Fantasztikus indulóév volt az idei Valter Attilának a Jumbo-Visma kerékpáros csapatánál, és ezután az lesz a feladata, hogy a kiemelt versenyzők közé kerüljön Eisenkrammer Károly szerint. A Tour de Hongrie főszervezője az M4 Sportnak nyilatkozva azzal kezdte a magyar körversenyt 2020-ban megnyerő, 25 éves magyar bringás méltatását, hogy minden elképzelést felülmúl az, amit az elmúlt hónapokban véghezvitt. Úgy vélekedett, hogy a Jumbo edzőtáborából egy másik Valter Attila jött ki, tavasszal komoly feladatok vártak rá, melyeket jól oldott meg, lehetőséget kapott csapatától arra, hogy megmutassa, mit tud.

A holland csapatnál az idény elején az volt az első számú cél, hogy a három háromhetes körversenyt megnyerjék, és a történelmi bravúr végül össze is jött: a szlovén Primoz Roglic a Giro d'Italián diadalmaskodott, a dán Jonas Vingegaard megvédte címét a Tour de France-on, a Vuelta a Espanán pedig a segítőként indult amerikai Sepp Kuss győzött, ráadásul Vingegaard lett a második, Roglic pedig a harmadik. Utóbbi sikerből Valter Attila is tevékenyen kivette a részét.

Eisenkrammer Károly úgy vélekedett, hogy az év elején még úgy tűnt, hogy Valter Attilának – akinek 2025-ig szól a szerződése – nem lesz helye az egyik nagy körversenyen induló sorban sem, azonban év közben alakultak úgy a teljesítményei és a versenyek, hogy kapott lehetőséget a bizonyításra a spanyolországi viadalon. Megjegyezte, annak, hogy végül 22. lett, kisebb jelentősége van, mint annak, hogy megtette, amit vártak tőle.

A kerékpársportban ezt egy kicsit másképpen nézzük. Szinte teljesen mindegy, hogy egy szakaszon három vagy harminchárom percet kap, ha a feladatát elvégezte, akkor megdicsérik, és boldog a csapat – mondta a Eisenkrammer, hozzátéve, hogy Valter elvégezte a feladatát, ráadásul nem egy, hanem három embert kellett segítenie. A magyar kerékpáros a világ legerősebb csapatában van, ahol a legnehezebb feladat első embernek lenni.

Neki az a feladata, hogy az első, kiemelt versenyzők közé kerüljön

– fogalmazta meg a következő célt Eisenkrammer Károly, aki szerint ez történhet úgy, hogy tovább fejlődik, a csapat vezetői pedig látják, hogy rá lehet akasztani azt a terhet, amit egy első számú kerekesnek viselnie kell, de úgy is, hogy a sztárok közül eligazolnak, ami egyébként komoly belső feszültséget oszlathatna el.

Alapvetően őt nem segítőnek igazolták, azért vitték oda, mert látják azt a lehetőséget benne, hogy vele versenyt lehet nyerni. Nyilván nem azonnal. Ez az év fantasztikus indulóév volt a csapatnál. Bekerült egy olyan közegbe, ahol a világ legjobbjai között is kellett tudni segíteni, és ezt megugrotta hibátlanul. A következő év fogja eldönteni, hogy a Jumbo rá osztja-e ezt a terhet, remélem, hogy igen. Nagyon sok lehetőség van a kerékpársportban kiemelkedő eredményt elérni, akár többnapos versenyeken is. Attilának éppen ezek fekszenek, ahol hegy is van és időfutam is – zárta gondolatait a Tour de Hongrie főszervezője.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe emelkedéssel zárta a négy kereskedési napból álló hetet. A vezető részvények kivétel nélkül erősödéssel vették ki a részüket a BUX eredményéből.