Újabb ötödik helyet szerzett Vas Kata Blanka

Szombaton a belgiumi Gullegemben versenyzett 2024-ben először Vas Kata Blanka. A magyar bringás a nehéz körülmények között megrendezett viadalon is jól szerepelt.

Egy nappal a terepkerékpáros világkupa zonhoveni állomása előtt, szombaton a szintén belgiumi Gullegemben állt rajthoz Vas Kata Blanka. A C2-es besorolású, egyik versenysorozatba sem tartozó, de igen látványos pályán zajló versenyt a megszokottnál sokkal vizesebb és sarasabb körülmények között rendezték meg.

A vasárnapi világkupa miatt több élversenyző is kihagyta a gullegemi versenyt, de így is erős mezőny gyűlt össze. Az első körökben három versenyző elszakadt a többiektől, és végül közülük kerültek ki a dobogósok. Az első helyet a brit Zoe Backstedt szerezte meg, magabiztos előnnyel két holland, Manon Bakker és Inge Van der Heijden előtt. Vas Kata Blanka a győztestől 1 perc 53 másodperccel elmaradva az ötödik helyen végzett. Az SD Worx 22 éves magyar bringása az októberi sérülése után gyorsan vissza tudott térni a versenyzéshez, és már több top10-es helyezést is elért. Vasárnap is versenyezni fog.

Nemcsak a nőknél, hanem a junior fiúknál is volt magyar induló: Takács Zsombor az előkelő ötödik helyen ért célba, Zsembery Boldizsár azonban végül nem tudta befejezni a viadalt.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.