Értékes negyedik helyet szerzett Vas Kata Blanka

Csütörtökön a belgiumi Diegem adott otthon a terepkerékpáros Superprestige sorozat soron következő állomásának. A nők versenyében Vas Kata Blanka a visszatérése utáni legjobb helyezését érte el.

Tovább folytatódik a sűrű karácsonyi időszak a terepkerékpáros szezonban, szinte minden nap rendeznek komoly versenyeket a legjobban számára. Vas Kata Blanka a karácsony másnapján Gaverében elért ötödik helye után a Zolderben megrendezett szerdai Superprestige viadalt kihagyta, de a rangos cyclocross versenysorozat csütörtöki állomásán már rajthoz állt Diegemben.

A belga kisváros mellett összegyűlt szép számú közönség nem meglepő módon ismét holland házi csatát láthatott a győzelemért, melyet végül Puck Pieterse szerzett meg Ceylin del Carmen Alvarado és Inge Van der Heijden előtt. Vas Kata Blanka jó versenyt produkált, volt szakasza a versenynek, amikor a dobogó sem tűnt elérhetetlennek, végül a győztestől 42 másodperccel, a bronzérmestől pedig 8 másodperccel lemaradva a negyedik helyen végzett. A 22 éves magyar bringásnak ez a legjobb helyezése az októberben elszenvedett kulcscsonttörése utáni visszatérését követően. Csapattársa, a luxemburgi Marie Schreiber a hatodik helyen végzett.

A férfiak versenyét a papírformának megfelelően a holland Mathieu Van der Poel nyerte meg a brit Tom Pidcock és a belga Eli Iserbyt előtt. A junior fiúk futamában Keije Solen révén szintén holland győzelem született, Vas Barnabás a nyolcadik helyen ért célba.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.