Hetedik hellyel tért vissza sérülése után Vas Kata Blanka

Hetedik hellyel tért vissza sérülése után Vas Kata Blanka

Bő egy hónappal a kulcscsonttörés és a műtét után újra a legmagasabb szinten versenyzett a legismertebb magyar női kerékpáros. Vas Kata Blanka a belgiumi cyclocross versenyen elért hetedik hellyel tért vissza, és elmondása szerint már nem fáj semmije a sérülés miatt.

Az október közepén Belgiumban, edzés közben elszenvedett kulcscsonttörése után a Kortrijkban megrendezett X2O-versenyen tért vissza Vas Kata Blanka. A belgiumi cyclocross viadalon az SD Worx 22 éves versenyzője számára a visszarázódás volt a cél a harmadik legrangosabb CX-sorozatba tartozó viadalon. A hat körös versenyt a világbajnok holland Fem Van Empel nyerte meg, maga mögé utasítva honfitársait, Lucinda Brandot és Puck Pietersét. A magyar bringás 3 perc 21 másodperces hátránnyal hetedikként haladt át a célvonalon.

Vas Blanka október 30-án Maasmechelenben szerette volna elkezdeni terepkerékpáros szezonját, de a sérülése után erre nem kerülhetett sor, sőt, a kényszerpihenő miatt az cyclocross Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia.

Az X2O futam előtt a magyar versenyző az Eurosportnak adott interjúban beszélt a mögötte hagyott időszakról. Ebben elmondta, hogy korábban soha nem volt súlyos sérülése, és most szerencsére gyorsan gyógyult. Az október végi műtét után elmondása szerint öt napig nem tudott kerékpárra ülni, majd elkezdett görgőzni, de két alkalom után már ment is ki a szabadba. A visszatéréssel kapcsolatban kiemelte, hogy az első néhány versenyén nem az eredmény lesz a lényeg, sokkal inkább a visszarázódáson lesz a hangsúly, nem szeretne semmi elsietni.

Nincs katasztrófa, ha nem jövök meg a mezőny első felében, mert most a visszaszokás a lényeg. A vállam már egyáltalán nem fáj, de a bordáimat kicsit még érzem. Valószínűleg volt egy minimális zúzódás, az orvos azt mondta, hogy ezt akár még nyolc héten át érezhetem. Főleg akkor zavar, amikor rázós az út, de nem fáj, inkább csak zavar – árulta el Vas Blanka.

A folytatás sűrűnek ígérkezik az országúton U23-as világbajnok magyar bringás számára. Jövő hétvégén két versenyen is szeretne elindulni, majd egy hét kimarad, de a december, és a karácsonyi időszak is rendkívül mozgalmas lesz, Namur, Gavere, Zolder, Diegem és Hulst is szerepel a versenynaptárában.

Results powered by FirstCycling.com

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.