Három évtizedes országos csúcsot döntött meg Takács Boglárka

Megdőlt a női 60 méteres síkfutás 1994-es országos csúcsa. Takács Boglárka 100 méteren és 200 méteres is magyar csúcstartó.

Takács Boglárka megdöntötte a női 60 méteres síkfutás harmincéves országos csúcsát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedett pályás versenysorozatának ezüst kategóriás viadalán. A Magyar Atlétikai Szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a BHSE sprintere 7.21 másodperces idővel holtversenyben az első helyen végzett a franciaországi Mondeville-ben, amivel egy századdal felülmúlta Barati Éva 1994 óta fennálló rekordját.

A 22 éves atléta jelenleg több sprintszámban is az országos csúcs birtokosa. Tavaly júniusban Budapesten a 200 méteren futott 22.77-es ideje, és a júliusban Espooban 100 méteren elért 11.14-es futása is a valaha volt legjobb női eredmény.

Többéves mélypontra süllyedt Magyarországon a befektetési célú lakásvásárlást tervezők aránya, a szakértők szerint főleg a kiugró hozamot kínáló állampapírok miatt. A következő egy évben így a saját célra vásárlók lehetnek kedvező helyzetben.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.