Keretet hirdetett a fontos Eb-selejtezőkre Marco Rossi

Keretet hirdetett a fontos Eb-selejtezőkre Marco Rossi

A magyar labdarúgó válogatott jövő szombaton Szerbiát fogadja, majd Litvániába látogat a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőin.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden Telkiben hozta nyilvánosságra a névsort, amellyel megkezdi majd a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre. Hosszú sérülését követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája. A felcsúti játékos legutóbb tavaly novemberben a görögök elleni összecsapáson lépett pályára a válogatottban, a hazai mezőnyben több mint féléves kihagyást után nemrég tért vissza.

Az olasz szakember a gárda szokásos összetételével kapcsolatban elmondta, bár vannak hiányzók, mint például a középpályáról Kleinheisler László, Schäfer András vagy éppen Vécsei Bálint, az összeszokottság a csapat egyik erőssége, és nem is szabad hirtelen felforgatni a keretet. A legnagyobb hiányzó Orbán Willi, a Lipcse védője sérülése miatt nem vehető számításba a soron következő találkozókon.

Marco Rossi elárulta, hogy folyamatosan figyelik a magyar bajnokságban játszókat is, sőt, sokkal inkább ezen van a hangsúly, mint a topligákban szereplő válogatott játékosok meccseinek elemzésén, hiszen ők jóval magasabb szinten bizonyíthatnak hétről hétre. Hozzátette, hogy segítőjével nagyjából negyvenezer kilométert utaztak már szerte az országban, figyelemmel kísérve a jelölteket.

Az olasz mester a válogatott szereplésre hajtó játékosok figyelmébe ajánlotta Szoboszlai Dominikot, aki véleménye szerint a szorgalma, folyamatos munkája miatt jutott el odáig, ahol most tart. A kapitány szerint ha ezek a játékosok is a Liverpool klasszisának mintáját követik, akkor bármit elérhetnek. A szövetségi kapitány újságírói kérdésre külön is kitért Szoboszlaira, aki véleménye szerint akkor lehet még nagyobb név a nemzetközi futballban, ha több gólt szerez. Megjegyezte, ehhez minél többet kell kapura lőnie, és ő is ezt kéri tőle, akárcsak Jürgen Klopp vezetőedző a Liverpoolban.

A pályája éppen felfelé ível. Tisztában van azzal, mik a gyengeségei és folyamatosan dolgozik rajtuk. Ő egy igazi példakép, akit mindenkinek követnie kellene – mondta legnagyobb sztárjáról a szövetségi kapitány.

A válogatott keret tagjai hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, a csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban. A legutóbbi találkozón szeptember 9-én, Varga Barnabás és Orbán Willi góljaival 2-1-re győzni tudott Belgrádban a nemzeti tizenegy.


A magyar labdarúgó válogatott kerete

Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:
Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:
Bolla Bendegúz (Servette FC), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa)

Támadók:
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe emelkedéssel zárta a négy kereskedési napból álló hetet. A vezető részvények kivétel nélkül erősödéssel vették ki a részüket a BUX eredményéből.