Megjelent a GazMag 2015. áprilisi száma! Beszámoltunk többek között a Nemzetközi Turizmus Konferenciáról, és a Filmipari Konferenciáról is. Idei negyedik lapszámunk a korábbiakhoz hasonlóan megtalálható honlapunkon, a "Megjelent számok" menüpont alatt. Kellemes időtöltést kívánunk hozzá!

Igazi rangadóval fejeződött be a sakk csapat NB I, hiszen a záró fordulóban a listavezető Aquaprofit-Nagykanizsai TSK a második helyezett ASE Paks csapata ellen ült asztalhoz. A képlet egyszerű volt: a nagykanizsaiaknak az eddigi remek szereplése alapján mindössze egyetlen pontot kellett begyűjteniük, hogy megszerezzék újabb bajnoki címűket. Nos, az összecsapás végül a paksiak 6,5:5,5 arányú győzelmét hozta, de a bajnoki trófea ismét Nagykanizsára került – immár nyolcadszor!
– Fantasztikus büszkeség és boldogság tölt el most bennünket – értékelt a mérkőzést követően N...

A heves megyei város április 24. és 26. között látja vendégül az ország különböző részeiről érkező közgazdász-jelölteket. A Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója, vagy közismertebb nevén FIKOT, a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságának legjelentősebb eseménye, az idei évben immár harmincötödik alkalommal kerül lebonyolításra. A rendezvény szakmai programján többek között Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Hegedűs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója, Rontó Attila japán szakértő és Benedek Fülöp, az OTP ügyvezetői igazgatója tart előadást a hallgatóságnak. Rajtuk kívül...

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is kiszámításra került a GazMag ökológiai lábnyoma. A 2012-es 0,69 globális hektár/fő, és a 2013-es 0,72 globális hektár/fő értékhez képest - az országos terjeszkedés következtében - a 2014-es évben növekedett ez a mutató, de a 0,89 globális hektár/fő érték még mindig kedvező adatnak számít, ugyanis az 1,7 globális hektár/fő alatti ökológiai lábnyom számít fenntartható értéknek.

Az állami szabályozások hatása a logisztikára: ami a tankönyvekből kimaradt. Ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát 2015. április 13-án, hétfőn 10 órától a Széchenyi István Egyetem VIP termében (9026 Győr, Egyetem tér 1.) a Széchenyi István Egyetem és a Magyar Közgazdasági Társaság Logisztikai Szakosztálya. A konferencián többek között az EKÁER-rendszernek a szállítmányozási iparágat érintő hatásait vizsgálják a szakemberek. A konferencián a részvétel díjmentes. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a pirityne@sze.hu e-mail c...

Kihirdette kezdőcsapatát az este 20:45-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre Dárdai Pál, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat a Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Elek Ákos, Tőzsér Dániel - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám összeállísátban lép pályára a budapesti Groupama Arénában megrendezendő mérkőzésen.  

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Lovrencsics Gergő hétvégi combsérülése súlyosabb, mint remélték, így a lengyel Lech Poznan középpályása már vissza is tért klubjához. Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem hívott be új játékost Lorencsics pótlására.

Bár csak hétfőtől készülhetett együtt, máris változott Dárdai Pál kerete. Korcsmár Zsolt hétvégi sérülése súlyosabb a vártnál, a védő térdét műteni kell, fél évet ki kell hagynia. A Greuter Fürth védőjének kiválása miatt a szövetségi kapitány az eredetileg biztonsági tartaléknak jelölt győri hétvédet, Lang Ádámot hívta be a válogatott keretébe.

Kihirdette idei első keretét Dárdai Pál, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. A csapat nem kisebb erőpróbára készül, minta Görögország ellenei hazai Európa-bajnoki selejtezőre. Dárdai a rutinra helyezte a hangsúly a március 29-i mérkőzésre készülő keretében. A görög válogatott, annak ellenére, hogy jelenleg az utolsó helyen áll a csoportban, erősebb játékerőt képvisel, mint a magyar csapat. A játékosaik többsége jegyzettebb csapatokban játszik, mint a mieink. A 2004-es Európa-bajnok válogatott a gyenge eredmények miatt edzőt váltott, így a budapesti találkozó lesz az uruguayi...