GazMag

Bemutatkozik az MKT GYISZ

Az egyetemi élet szerves részét képezik a különféle hallgatói szervezetek, és az általuk kínált szakmai programok, kikapcsolódási lehetőségek. Egy ilyen szakmai szervezet a Magyar Közgazdasági Társaság Győri Ifjúsági Szervezete (röviden MKT GYISZ) is.
Az MKT a magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szakmai szervezete, 1894. május 27-én jött létre. Az országos szervezet elnökei mindig neves közgazdászok voltak, többek között Kautz Gyula, a Gazdaságtudományi Kar névadója is az MKT elnöke volt.
Az évek folyamán az ország azon egyetemein, ahol gazdasági képzés folyik, sorra alakultak meg az MKT Ifjúsági Bizottságai is. A Győri Ifjúsági Szervezet 1999-ban alakult meg. A győri szervezet olyan szempontból is egyedi, hogy az országban egyedüliként itt található MKT Szakkönyvtár, ahol számos magyar és idegen nyelvű szakkönyvet illetve folyóiratot találhat az érdeklődő.
Természetesen – mint minden diákszervezet – az MKT GYISZ sem csak szakmai oldaláról ismert. Tagjai az egyetem olyan közgazdász hallgatói (tagjaink között vannak egészségügyi- és mérnökhallgatók is), akik az előadásokon megszerzett tudásnál egy kicsivel többre vágynak, ugyanakkor nem vetik meg a bulizást sem. A szakmai programokon, és a tanárok részvételével megrendezett teadélutánokon kívül szalonnasütés, bográcsozás, forralt borozás, sörest, és farsangi bál is szélesíti rendezvényeink palettáját.
Az MKT GYISZ egy nyitott szervezet, mindenkit szívesen látunk a csapatban. Ha felkeltettük érdeklődésedet, vagy szívesen csatlakoznál hozzánk, akkor ne habozz, így egy e-mailt az mktgyisz@citromail.hu címre.

GazMag augusztusi szám

Megjelent a GazMag 2012. augusztusi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

GazMag júniusi szám

Megjelent a GazMag 2012. júniusi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt.
Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Elindult a GazMag Eb blogja

június 8. és július 1. között Lengyelország és Ukrajna ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak.
Ebből az alkalomból indít blogot a GazMag. Az Eb aktualitásairól napi szinten írunk. Mérkőzésekkel, csapatokkal, játékosokkal kapcsolatos írásokkal, illetve esélylatolgatásokkal és szakértői véleményekkel is jelentkezünk. A blog az alábbi helyen érhető el:
http://gazmag.tk/euro12

GazMag májusi szám

Megjelent a GazMag 2012. májusi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt.
Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Győrben a Hallgatói Hálozat

A Hallgatói Hálózat halat ábrázoló zászlójával találkozhatott az, aki péntek reggel átkelt a Révfalusi hídon, Győrben.
A HaHa jelképe alatt a RÁCS felirat is szerepelt a zászlón, ami a győri sejt nevének (Rába Akciócsoport) rövidítése.
Ez volt a Hallgatói Hálózat első akciója Győrben.