GazMag

GólyaMag 2013

Kedves Gólyák! Megjelent a GólyaMag, a GazMag című újság Nektek, elsősöknek szóló különkiadása!
Megtalálhatjátok honlapunkon a "Megjelent számok" menüpontban a Különszámoknál. Az újsághoz jó olvasást kívánunk, és természetesen élményekben és sikerekben gazdag egyetemi éveket is!

Felsőbb évesek figyelem!

Interjúalany kerestetik a GazMag gólyáknak készülő különkiadásához! Szeretnéd átadni tapasztalataidat az elsősöknek? Szeretnél követendő vagy elrettentő példát mutatni az egyetemre először érkező hallgatóknak? Szeretsz szerepelni? Ha bármelyikre "Igen" a válaszod, akkor TE vagy a mi emberünk.
Jelentkezz e-mail-ben az mkt.gazmag@hotmail.hu címen, vagy jelezz nekünk facebookon, és a hét folyamán meginterjúvolunk.

GazMag június-júliusi szám

Megjelent a GazMag 2013. június-júliusi dupla száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

GazMag különszám / MKT születésnap

A mai napon, azaz május 27-én ünnepli 119. születésnapját a Magyar Közgazdasági Társaság (1894-ben ezen a napon alapították az MKT-t). Így az sem véletlen, hogy a mai napra időzítettük a GazMag különszámának megjelenését. A "GazMag ökológiai lábnyoma" című különszám megtalálható honlapunkon a Megjelent számok menüpontban, a Különszámok kategória alatt. Mindenkinek jó olvasást kívánunk hozzá!

GazMag májusi szám

Megjelent a GazMag 2013. májusi lapszáma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

A Lurkó(k)nak gyűjtenek

Gyűjtést szerveznek a győri Lurkó Alapítvány számára a Széchenyi István Egyetemen. Az alapítvány önkéntes tagjai olyan már megunt, vagy feleslegessé vált írószereket és kézműves fogyóeszközöket (például: gyöngy, damil, gyurma, ecsetek) várnak, amelyek boldogabbá tehetik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kiskorú betegeit. Arra kérnek mindenkit, hogy ezeket az eszközöket ne a szemétbe dobja, hanem inkább juttassa el a Lurkó Alapítvány munkatársainak. A gyűjtésre 2013. április 29. és május 3. között kerül sor Győrben, a Széchenyi István Egyetem AKIK Irodájában. Minden ilyennemű felajánlást – a gyerekek nevében is – örömmel és köszönettel fogadnak az alapítvány munkatársai.

GazMag áprilisi szám

Megjelent a GazMag 2013. áprilisi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Húsvét

Minden kedves olvasónknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Óraátállítás

A máról holnapra virradó éjszaka 2 órakor lép életbe a nyári időszámítás, ekkor kell az órákat egy órával előre, azaz 3 órára állítani. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint az óraátállításnak köszönhetően 1-4 százalékot csökken az áramfogyasztás.
Az óraátállítás az Európai Unióban egységesen alkalmazott módszer, a célja az, hogy a szokásos ébrenléti időszak – jellemzően reggel 7 és este 10 óra között – minél jobban közelítsen a természetes nappali világosság idejéhez.