GazMag

Megjelent a GazMag tavaszi száma

Megjelent a GazMag tavaszi száma

Megjelent a GazMag 2020. tavaszi lapszáma! A koronavírus-járványról, a budapesti Qatch világbajnokságról, a postagalambsport történetéről, és szerkesztőségünk 2019-es ökológiai lábnyomáról is. A magazin megtalálható honlapunkon, a "Megjelent számok" menüpont alatt.

Kezdődik a Téli Olimpia

Bár a 2014-es téli olimpia nyitóünnepségére csak holnap (február 7.), magyar idő szerint 17:15-kor kerül sor az oroszországi Szocsiban, a versenyek már a mai napon elkezdődnek. Három sportág (hódeszka, műkorcsolya, síakrobatika) versenyzői próbálják ki először élesben az olimpiára megépített sportlétesítményeket. Érmeket ma még nem osztanak, a nulladik napon csak selejtezőkre kerül sor.

GazMag január-februári dupla szám

Megjelent a GazMag 2014. január-februári dupla száma! Megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Mindenkinek jó olvasást kívánunk idei első lapszámunkhoz!

Elhunyt Karl Erik Böhn

Vasárnapra virradóra elhunyt Karl Erik Bøhn, a magyar női kézilabda válogatott norvég szövetségi kapitánya. A játékosok és a szurkolók közében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő KEB egy éven keresztül küzdött a leukémiával, de ezt a mérkőzést nem tudta megnyerni… Játékosként 126 alkalommal ölthette magára a norvég férfi kézilabda válogatott mezét, ezeken a találkozókon 114 gólt szerzett. Edzői pályafutása hasonlóan sikeres volt. A norvég Larvik női csapatával több alkalommal bajnoki címet szerzett, majd 2011-ben kinevezték a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányává. Közben 2011-2012-ben a Győri ETO KC női csapatát is irányította, ahol bajnoki címet szerzett, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Válogatott szinten a legnagyobb sikere a 2012-es szerbiai Európa-bajnokságon elért bronzérem, amit egy többszöri hosszabbítás során megvívott bronzmérkőzésen szerzett meg a csapat. 2013 februárjában azonban érkezett az első rossz hír: kiderült, hogy szövetségi kapitányunk leukémiás. Hatalmas lelkierővel, a sajtó nyilvánossága előtt küzdött a betegséggel, hogy ezzel is segítse sorstársait, pozitív példát mutatva nekik. A csontvelő-átültetése után úgy tűnt, hogy felépül, mindenki ezt szerette volna: ő is, a játékosok is, a szurkolók is. December 23-án érkezett a következő rossz hír, a betegség kiújult, és gyógyíthatatlan. A kapitány ekkor is próbált pozitívan viszonyulni a dolgokhoz, családjával, barátaival töltötte az ünnepeket, amiről utólag azt mondta, hogy élete legszebb karácsonya volt. És sajnos az utolsó is. Nem adta fel még ekkor sem a küzdelmet, mert így fogta fel, egy küzdelemnek, és olyan mérkőzésnek, ahol nem ő az esélyes. Sajnos nem tudta felborítani a papírformát, február 2-án reggel, életének 49. évében elhunyt. Pozitív hozzáállásával, barátságos személyiségével jogosan érdemelte ki az egész magyar sporttársadalom szimpátiáját. Nem csak mi szerettük őt, ő is szerette az országot. A második hazájának tekintette Magyarországot, a 2013-as világbajnokság alatt otthon, a TV előtt ülve magyar mezt viselve követte az eseményeket. Igazi kapitány volt. Betegsége alatt blogot is vezetett egy rákkal foglalkozó norvég oldalon. Az alábbi linken elérhetőek írásai: http://kreftkamp.no/mitt-siste-bidrag-4 (Az oldal norvég nyelven van.) Utolsó blogbejegyzésében végső tanácsokkal is ellátta olvasóit, szurkolóit:
„Vigyázz a szeretteidre!”
„Éld az életed!”
„Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!” Nyugodj békében, Karl Erik Bøhn!

Elindult a GazMag sport oldala!

Köszöntjük olvasóinkat a GazMag sport oldalán! A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság alatt már jelentkeztünk egy tematikus oldallal a kontinenstornával kapcsolatosan, az idei évben pedig következik a várva várt labdarúgó Világbajnokság. Azonban úgy gondoltuk, hogy nem csak a torna alatt jelentkezünk, és nem csak a labdarúgást, hanem számos más sportágat is megcélzunk, így az idei évtől rendszeresen jelentkezünk sporthírekkel. Kezdésnek a Szocsiban megrendezésre kerülő Téli Olimpia történéseiről is beszámolunk. Azonban nem csak a profi sportot követjük figyelemmel, hanem számos amatőr versenyről is írunk majd, és ajánlani fogunk egy-két lehetőséget azoknak, akik nem csak olvasni, hanem űzni is szeretik a sportokat. A sportrajongóknak tehát a havonta megjelenő online újságunk mellett érdemes lesz látogatni honlapunkat is, ugyanis számos eseményről csak itt fogunk beszámolni. Minden jelenlegi és jövőbeli olvasónknak jó olvasást és jó sportolást kívánunk!

Nyitott Kapuk a Széchenyi Egyetemen

A hagyományokhoz híven az idei évben is megtartja nyílt napját a győri Széchenyi István Egyetem. A január 14-én 8 és 14 óra között megrendezendő Nyitott Kapuk rendezvényére várnak minden olyan diákot, aki az egyetem valamelyik képzése iránt érdeklődik. A különböző karok és szakok mellett bemutatkoznak az egyetemen tevékenykedő szakmai- és hallgatói szervezetek is.

Boldog új évet kívánunk a GazMag minden Olvasójának!

Végéhez ért a 2013-as esztendő. Az idei évben is számos rendezvényre eljutottuk, és igyekeztünk minél több dologról tájékoztatni olvasóinkat. Természetesen a GazMag 2014-ben is mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő információkkal szolgálja ki egyre növekvő olvasótáborát. Szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész éves figyelmet, és boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk minden kedves olvasónknak! A GazMag szerkesztősége

III. Kárpát-medencei Fiatal Magyar Közgazdászok Találkozója

III. Kárpát-medencei Fiatal Magyar Közgazdászok Találkozója (KÁMFOR) Helyszín: Hétkúti Wellness Hotel**** és Lovaspark (8060 Mór, Dózsa György u. 111.) Időpont: 2013. november 15-17. (pénteken 19 órától vasárnap délig) Részvételi díj 10.000 Ft/fő (szállással, étkezésekkel, programmal). „A III. KÁMFOR a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat támogatásával valósul meg.” Jelentkezni az alábbi linken lehet: http://kamfor2013.eventbrite.co.uk/ TERVEZETT PROGRAM november 15. péntek 17.00-19.30 REGISZTRÁCIÓ 20.00- Megnyitóval egybekötött díszvacsora november 16. szombat 10.00-12.30 NYITÓ PLENÁRIS Galambos Tamás
főtitkár-helyettes, MKT Dr. Kovács Árpád
elnök, Költségvetési Tanács Vagács István
főosztályvezető, Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozás-fejlesztési Főosztály, NGM Dr. Mihalovics Péter
miniszteri kabinetfőnök, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 11.30-11.45 SZÜNET Miklós László
elnöki tanácsadó, MOL NyRt. Wolf László
vezérigazgató-helyettes, OTP Nyrt. 13.00-15.00 EBÉD 15.00-16.30 SZEKCIÓELŐADÁSOK FOGLALKOZTATÁS szekció vezetője:
Káncz Csaba
elnök, Magyar Ifjúsági Foglalkoztatási Tanács OKTATÁS szekció vezetője:
Dr. Ferkelt Balázs
tanszékvezető egyetemi docens, általános rektorhelyettes, Budapesti Gazdasági Főiskola KKV szekció vezetője:
Szőcs Endre
ügyvezető igazgató, RMKT 17.00-19.00 ZÁRÓ PLENÁRIS Szekcióvezetők beszámolója Pajzos Csaba
dékán, Partiumi Keresztény Egyetem Radetzky Jenő
vezérigazgató, Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Becsey Zsolt
külgazdasági koordinátor, Külügyminisztérium 20.00-21.30 BORVACSORA 21.30- Zenés est DJ-vel november 17. vasárnap SZABAD PROGRAM wellness lehetőség a hotelban ebéd lehetőség a hotelban (saját költségen)

GazMag decemberi szám

Megjelent a GazMag decemberi lapszáma!
Megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt.
Mindenkinek jó olvasást és Kellemes Ünnepeket kívánunk!

GazMag novemberi szám

Megjelent a GazMag 2013. novemberi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek!

Járai Zsigmond előadása Győrben

november 12., kedd, 16.00 óra Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata tisztelettel meghívja Önt a KKV Klubáltal „Fény az alagút végén - Alagút és fény a magyar gazdaságban” címmel szervezett gazdaságpolitikai fórumra, melynek vendége JÁRAI ZSIGMOND, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának elnöke. Az est moderátora: Kecskeméti Judit, a Buda-Cash Brókerház Zrt. sajtó és ügyfélkapcsolati igazgatója Vendégünk: Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának elnöke
Időpont: 2013. november 12. (kedd) 16.00 óra
Helyszín: Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István u. 10/a, Baross Gábor konferenciaterem A konferenciánkon megjelent cégvezetők és érdeklődők ezúttal Járai Zsigmond autentikus előadását hallgathatják meg, valamint megvitathatják aktuális kérdéseiket egymás és kamarai keretek között. A rendezvényen a részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben a mellékelt jelentkezési lapon 2013. november 11., hétfő 12.00 óráig a koordinacio@gymskik.hu e-mail címen, vagy a 96/520-291 faxszámon várják a szervezők.