GazMag

A GazMag is csatlakozik Föld Órájához

A GazMag is csatlakozik Föld Órájához

A Föld Órája önkéntes mozgalom 2007-ben indult Ausztráliából. Az évente megtartott akció célja, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira hívja fel a figyelmet, és e káros hatások elkerülése, mérséklése érdekében cselekvésre ösztönözzön.
Veszélyhelyzet a koronavírus miatt

Veszélyhelyzet a koronavírus miatt

Magyarország kormánya március 12-től országos veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány magyarországi elterjedése miatt. A bejelentett intézkedések visszavonásig érvényesek, azaz a veszélyhelyzet akár hetekig, rosszabb esetben hónapokig fennállhat.

Kipróbálnád magad?

Szívesen kipróbálnád, milyen szerkesztőségben dolgozni? Úgy érzed, jobban csinálnád, mint mi? Ha bármelyik kérdésre "Igen" a válaszod, csatlakozz hozzánk!
Kiket keresünk? újságíró fotós grafikus karikaturista marketinges Ha felkeltettük érdeklődésedet, küldj egy e-mailt az [b]mkt.gazmag@hotmail.hu[/b] címre.

GazMag februári szám

Megjelent a GazMag 2013. februári száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

ESPAN konferencia

Az MTA-RTKT és az MKT GYISZ meghívja Önt a 2013. február 21-én, Győrben megrendezendő ESPAN – Pannon Energia Stratégia (L00040) záró-konferenciájára, melynek címe „Energia jövőképek a Nyugat-Pannon Régióban – Stratégiák és Lehetőségek”. Bővebb információ a http://gazmag.hu/espan/ oldalon található.

GazMag januári szám

Megjelent a GazMag 2013. januári száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Karácsonyi üdvözlet

Békés, boldog, meghitt Karácsonyt kíván minden kedves olvasójának a GazMag szerkesztősége!

GazMag decemberi szám

Megjelent a GazMag 2012. decemberi száma. Az újság elektronikus formában megtalálható honlapunkon a "Megjelent számok" menüpont alatt. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Kassai Viktor a Bridge-ben

Érdekel milyen a hangulat egy BL meccsen? Tudni szeretnétek, hogy zajlik a napja egy játékvezetőnek? Fiúk: Kíváncsiak vagytok milyen érzés, az Old Trafford és a Nou Camp gyepén „szaladgálni” teltház előtt? Lányok: Meg szeretnétek végre tudni, mi a les? Esetleg egy közös kép a magyar sztárbíróval? Akkor gyertek el mindannyian hétfőn, december 3-án, este 18.00-kor a győri Bridge Hallgatói és Oktatói klubba, ahol a kérdéseitekre személyesen [b]Kassai Viktor[/b] válaszol majd. A rendezvény látogatása ingyenes! Regisztrálni az alábbi linken lehet: http://my.szeportal.hu/formdesigner/shownewform/formid/26 A regisztráció határideje: 2012. 12. 02. (vasárnap) 23:59 Az este témái: * Információk a decemberben induló játékvezető képzésről * Élménybeszámoló a nemzetközi mérkőzésekről * Találkozástól a hármas sípszóig (Forrás: www.szeportal.hu)

HVG Állásbörze

Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy állásbörze nem több egy olyan programnál, ahol a munkaadók bemutatják cégüket, aktuális ajánlataikat és ’repi’ ajándékokat osztogatnak. Ám, ha valaki felkészülten látogat ki egy állásbörzére, hamar megtapasztalhatja, hogy egy ilyen rendezvény milyen sokat segíthet az álláskeresésben. Gyere el Te is a HVG Állásbörzére 2012.szeptember 26-27-én, ahol több ezer állás- és képzési ajánlat mellett karrierépítést és szakmai fejlődést támogató előadásokon is részt vehetsz! www.hvgallasborze.hu

Bemutatkozik az MKT GYISZ

Az egyetemi élet szerves részét képezik a különféle hallgatói szervezetek, és az általuk kínált szakmai programok, kikapcsolódási lehetőségek. Egy ilyen szakmai szervezet a Magyar Közgazdasági Társaság Győri Ifjúsági Szervezete (röviden MKT GYISZ) is.
Az MKT a magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szakmai szervezete, 1894. május 27-én jött létre. Az országos szervezet elnökei mindig neves közgazdászok voltak, többek között Kautz Gyula, a Gazdaságtudományi Kar névadója is az MKT elnöke volt.
Az évek folyamán az ország azon egyetemein, ahol gazdasági képzés folyik, sorra alakultak meg az MKT Ifjúsági Bizottságai is. A Győri Ifjúsági Szervezet 1999-ban alakult meg. A győri szervezet olyan szempontból is egyedi, hogy az országban egyedüliként itt található MKT Szakkönyvtár, ahol számos magyar és idegen nyelvű szakkönyvet illetve folyóiratot találhat az érdeklődő.
Természetesen – mint minden diákszervezet – az MKT GYISZ sem csak szakmai oldaláról ismert. Tagjai az egyetem olyan közgazdász hallgatói (tagjaink között vannak egészségügyi- és mérnökhallgatók is), akik az előadásokon megszerzett tudásnál egy kicsivel többre vágynak, ugyanakkor nem vetik meg a bulizást sem. A szakmai programokon, és a tanárok részvételével megrendezett teadélutánokon kívül szalonnasütés, bográcsozás, forralt borozás, sörest, és farsangi bál is szélesíti rendezvényeink palettáját.
Az MKT GYISZ egy nyitott szervezet, mindenkit szívesen látunk a csapatban. Ha felkeltettük érdeklődésedet, vagy szívesen csatlakoznál hozzánk, akkor ne habozz, így egy e-mailt az mktgyisz@citromail.hu címre.

MKT Tőzsde kurzus

Az idei évben lehetőség van online tőzsde kurzuson való részvételre! A kurzus ingyenes, bárki jelentkezhet. A létszám korlátozott, azonban nem feltétel, hogy az illető tagja legyen az MKT-nak. Bővebb információt az alábbi linket olvashattok: http://mktib.hu/mkt-ib-tozsde-kurzus/