Lemezajánló: Emma McGann – Monsters

Lemezajánló: Emma McGann – Monsters

Új kislemezzel örvendeztette meg rajongóit Emma McGann. A brit énekesnő Monsters című kislemezén – mely a címadó dalból áll – a belső szörnyekkel való vívódást zenésíti meg.

Május 26-án jelent meg a brit énekes-dalszerző, Emma McGann legújabb kislemeze. Bár az alternatív pop / pop-rock műfajban zenélő Emma még nem tartozik a legismertebb előadók közé Magyarországon, a különböző online platformoknak és streaming-oldalaknak köszönhetően egyre többen fedezhetik fel sokoldalú munkásságát.

A harmincas évei elején járó ifjú hölgy a bennünk lakozó, és onnan elő-előtörő démonokról készített fülbemászó dallamot. Emma korábban is bátran dolgozta fel a nem annyira vidám emberi érzéseket – erre jó példa előző kislemeze, a Teary Eyed, ami a pánikról és szorongásról is szólt.

Az egy zeneszámból álló Monsters kislemez címadó dala jól tükrözi az Emmától megszokott stílusjegyeket. Ugyanakkor az ütemes, kicsit pattogós ritmus ad egy kis szörnyes vibrálást a dalnak.

A „monsterverse” kifejezés pedig előrevetíti azt, hogy a közeljövőben várható folytatása is a démoni-szörnyes képi világ megkomponálásának a jellegzetes piros-kék hajszínéről is ismert előadónak köszönhetően.

Nagy erővel folyik a kerékpárutak építése az osztrák fővárosban, hiszen nagy az igény rájuk. Idén májusban ugyanis rekordot döntött a kerékpárosok száma a bécsi utakon, a különböző helyszíneken elhelyezett forgalomszámlálók 33 százalékkal több biciklistát észleltek tavaly májushoz képest.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és az E.ON hálózatos szakemberei példaértékű összefogásának köszönhetően rekordidőn belül madárvédelmi burkolat került a villanyoszlopokra. A hamvas rétihéja hazánkban fokozottan védett madárfaj, költőállománya mindössze 45-60 pár.