A Vitesco Technologies sikeresen debütált a frankfurti tőzsdén

A Vitesco Technologies sikeresen debütált a frankfurti tőzsdén

A cég részvényeinek első hivatalos árfolyama 59,80 euró volt. A tőzsdére lépés jelentős vállalati rugalmasságot jelent a Vitesco Technologies számára, amellyel kiterjesztheti pozícióját a fenntartható mobilitás (e-mobilitás) piacán.

A Vitesco Technologies, amely a fenntartható mobilitás érdekében a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója, sikeresen belépett a frankfurti tőzsdére. Részvényei bevezetéskori nyitóárfolyama 59,80 euró volt.

Rendkívül boldogok és büszkék vagyunk, hogy ma elértük ezt a mérföldkövet. Gratulálok az egész Vitesco Technologies csapatnak ehhez a jelentős lépéshez, és őszintén köszönöm az elmúlt évek kiváló munkáját. Ezzel megszereztük azt a szükséges vállalati rugalmasságot, amivel még jobban pozicionálhatjuk magunkat a piacon, és továbbfejlődhetünk a fenntartható mobilitási megoldásokra koncentrálva” – ismertette Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója.

A kiválási folyamat befejezésével a német Continental korábbi erőátviteli leányvállalata, a Vitesco Technologies függetlenné vált anyacégétől. Ennek eredményeként a Continental részvényesei minden ötödik részvényük után kaptak egy Vitesco Technologies részvényt.

A Vitesco Technologies legnagyobb részvényese a Schaeffler család az IHO Verwaltungs GmbH és az IHO Beteiligungs GmbH befektetési társaságok révén mintegy 46 százalékos részesedéssel. A Vitesco Technologiesnak közel 40 ezer alkalmazottja van világszerte összesen mintegy 50 városban. A vállalat központja a németországi Regensburgban található.

Werner Volz, a Vitesco Technologies pénzügyi igazgatója elmondta: „A Vitesco Technologies számára a tőzsdére lépés volt a következő logikus lépés a vállalat fejlődése szempontjából, amely tökéletesen hozzájárul a növekedési stratégiánk megvalósításához, és szélesebb hozzáférést biztosít a tőzsdepiachoz. Ennek eredményeként még inkább ki tudjuk használni a gyorsan növekvő e-mobilitás (fenntartható mobilitás) piaca által kínálta lehetőségeket.

A Vitesco az év első felében okosgyárat nyitott Debrecenben, majd további bővítésbe, beruházásába kezdett.