Jegybanki politika és kommunikáció a feltörekvő országokban

Emerging Market Central Banking and Communication: The Great Catchup (Jegybanki politika és kommunikáció a feltörekvő országokban) címmel jelent meg Nagy Mohácsi Piroska, Tatiana Evdokimova, Olga Ponomarenko és Elina Ribakova tanulmánya a Hitelintézeti Szemle 2024. márciusi számában. A cikkhez kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle angol nyelvű panelbeszélgetést szervez – hibrid formában – 2024. április 4-én, csütörtökön 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti Lámfalussy Konferenciatermében. A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján is.

A rendezvény kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket, majd az egyik szerző, Nagy Mohácsi Piroska, a London School of Economics and Political Science vendégprofesszora tart egy rövid bevezető előadást a tanulmányról. Ezt egy panelbeszélgetés követi Nagy Mohácsi Piroska, valamint Balogh Csaba, az MNB igazgatója és Ábel István, a BGE egyetemi tanára részvételével. A beszélgetést Lehmann Kristóf, az MNB igazgatója, a Neumann János Egyetem MNB Intézetének vezetője moderálja.

A rendezvényen a személyes részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Ezt legkésőbb 2024. április 2-án, kedden 18 óráig lehet megtenni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudnak fogadni a szervezők.


Budapest / Online