Véget ért a Fradi nemzetközi menetelése

Véget ért a Fradi nemzetközi menetelése

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.

A Ferencváros labdarúgócsapata a múlt héten Pireuszben elszenvedett 1-0-ás vereséget követően a csütörtöki visszavágón a Groupama Arénában 1-0-ra kikapott a görög Olympiakosz csapatától, így kettős vereséggel, 2-0-ás összesítéssel búcsúzott a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszától.

A vendégcsapat győztes gólját az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is a marokkói Ajub el-Kabi szerezte, aki a 45. percben a Samy Mmaee kezezése miatt megítélt büntetőből volt eredményes. A magyar bajnok sorozatban másodszor élte meg a kupatavaszt a nemzetközi porondon, egy éve az Európa-liga nyolcaddöntőjében is kettős vereséggel, szerzett gól nélkül esett ki a német Bayer Leverkusen ellen.

A Konferencia-liga nyolcaddöntőjének sorsolását pénteken 13 órától rendezik a Svájcban található Nyonban.

A csütörtöki játéknap azonban nem volt teljesen sikertelen a magyarok számára. Az Európa-liga playoff-körében a német Freiburg Sallai Roland duplájának is köszönhetően hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a francia Lens csapatát, így 3-2-es összesítéssel bejutott a legjobb tizenhat közé.


Konferencia-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:

Ferencváros – Olympiakosz (görög) 0-1 (0-1)

Budapest, Groupama Aréna, 21 057 néző, játékvezető: Clément Turpin (francia)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo (Makreckis, a szünetben), Cissé, S. Mmaee, Civic (Ramírez, 67.) – Zachariassen (Ben Romdhane, 67.), Abu Fani, Maiga, Marquinhos (Katona, 86.) – Varga B., Kodro (Pesic, a szünetben)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics (szerb)

Olympiakosz:
Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, Ortega – Chiquinho (Carvalho, 90.), Hezze – Podence, Horta (Maszurasz, 74.), Fortunisz (Iborra, 74.) – el-Kabi (Jovetic, 79.)
Vezetőedző: José Luis Mendilibar (spanyol)

Gólszerző: el-Kabi (45., 11-esből)

Sárga lap: Varga B. (42.), Abu Fani (87.)

Továbbjutott: az Olympiakosz kettős győzelemmel, 2-0-s gólkülönbséggel.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.