Kijelölték a sakk csapat Eb-re utazó magyar válogatottakat

Novemberben a férfiak és a nők versenyének is Montenegró ad otthont. Mindkét szövetségi kapitány megnevezte a magyar csapatot.

Kijelölték a novemberben a montenegrói Budvában rendezendő sakk csapat Európa-bajnokságra utazó magyar férfi és női csapatot. A Magyar Sakkszövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál Ács Péter szövetségi kapitány együttesét Gledura Benjámin (2633 Élő-pont), Balog Imre (2622), Bánusz Tamás (2600), Erdős Viktor (2559) és Kozák Ádám (2566) alkotja majd.

A nőknél új szövetségi kapitány irányítja a csapatot, Papp Gábor utódja Fodor Tamás lett. Az új kapitány a Hoang Thanh Trang (2398), Papp Petra (2318), Terbe Julianna (2304), Gaál Zsóka (2308) és Lázárné Vajda Szidónia (2273) összeállítású csapatot nevezte.

A budvai versenyt november 10. és 21. között rendezik meg.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.